Honor pregătește deja un telefon cu servicii Google. Modelul V40 va fi lansat tot cu software Huawei

19.01.2021
Honor pregătește deja un telefon cu servicii Google. Modelul V40 va fi lansat tot cu software Huawei

Noua conducere a companiei Honor nu pare să piardă prea mult timpul. La puțin peste o lună de la vânzarea brandului din portofoliul Huawei către un consorțiu format din companii private și autoritățile chineze, apar deja vești despre lansarea primului model care va integra din nou serviciile Google. Din păcate însă, următorul model de top al companiei, care a intrat în dezvoltare încă de pe vremea în care Huawei încă deținea compania, nu va fi echipat cu Google Play Store și restul aplicațiilor.

Brandul Honor are deja în plan lansarea de telefoane echipate cu servicii Google pentru anul 2021

Noile vești vin din partea Kommersant, o publicație din Rusia. Presa din Rusia urmărește mult mai îndeaproape ceea ce se întâmplă cu brandul Honor, întrucât în această țară, telefoanele companiei sunt pe locul al doilea în vânzări în 2020. Asta în ciuda faptului că modelele Honor de la finalul anului 2019 și lansate pe tot parcursul anului trecut au fost lansate cu Huawei Mobile Services și fără acces la magazinul de aplicații Google.

Conform Kommersant, Honor va lansa în curând noua serie Honor V40, care va folosi din nou interfața Magic UI, bazată pe EMUI de la Huawei. Aceasta este echipată cu Huawei Mobile Services și magazinul de aplicații AppGallery.

Acum că Honor nu mai are legături cu Huawei, însă, următorul său telefon, probabil modelul Honor X11 sau poate că seria flagship Honor 40, vor fi echipate cu servicii Google din fabrică. Acest lucru înseamnă însă că utilizatorii vor avea din nou o continuitate fragmentată de aplicații. După ce în ultimele 18 luni, aceștia au trebui să se obișnuiască în ecosistemul Huawei, cu serviciile companiei și magazinul de aplicații AppGallery, dar și cu multe alte surse alternative de aplicații, începând cu modelele echipate din nou cu Google, nu va mai exista o metodă simplă de a folosi serviciile Huawei.

Totuși, Huawei a lansat o versiune de AppGallery și pentru alte telefoane, deci probabil că măcar cumpărăturile din acest magazin sigur vor fi transferate de pe un model pe celălalt.

sursa: Kommersant, via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult