Honor pregătește lansarea unui flagship cu Snapdragon 888 și servicii Google în următoarele luni

16.03.2021
Honor pregătește lansarea unui flagship cu Snapdragon 888 și servicii Google în următoarele luni

La numai câteva luni de la separarea de Huawei, Honor pare deja să aibă planuri mari. După ce a restabilit legăturile cu parteneri precum Qualcomm și Google, deja se pregătește de lansarea unui nou smartphone echipat cu produsele celor două companii. Există un zvon publicat de publicația Sina din China care spune că un flagship Honor cu servicii Google ar putea fi foarte aproape, o lansare fiind deja programată pentru luna iulie a acestui an.

Honor va lansa primul său flagship cu servicii Google de după separarea de Huawei

Honor obișnuia să producă smartphone-uri echipate cu software și hardware dezvoltat în principal în laboratoarele Huawei, cu chipset-uri Kirin și interfața EMUI redenumită în Magic UI. Acum că cele două companii sunt separate, Honor va începe să dezvolte mai multe smartphone-uri folosind hardware de la Qualcomm sau MediaTek, doi dintre partenerii hardware confirmați în urmă cu câteva săptămâni.

Sina spune că primul flagship care este dezvoltat în totalitate de Honor după separarea de Huawei va fi un smartphone echipat cu chipset-ul Snapdragon 888, cel mai puternic model de pe piață, produs de Qualcomm. În afara Chinei, telefonul ar urma să fie echipa cu software Android care folosește serviciile Google, după doi ani în care atât telefoanele Huawei, cât și Honor au fost private de acces la acestea.

S-ar putea ca noul flagship să se întoarcă la denumirea Honor Magic, aceasta urmând a deveni o serie de produse din mai multe categorii, nu doar de pe piața de smartphone-uri. Anterior, modelele Magic au fost folosite pentru a demonstra tehnologii noi, sau noi direcții de design. Originalul Honor Magic a fost unul dintre cele mai curbate smartphone-uri de pe piață la momentul lansării, în timp ce Honor Magic 2 beneficia de un ecran complet, fără decupaje, ascunzând camerele frontale în spatele unui slider.

Honor este acum companie deținută de un conglomerat chinez, din care fac parte inclusiv autoritățile locale din Shenzhen.

sursa: Sina, via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult