Honor pregătește X20 Max, un smartphone cu ecran de 7,2″

31.08.2021
Honor pregătește X20 Max, un smartphone cu ecran de 7,2

Telefoanele de top au început în ultimii ani să tindă spre ecrane de 7” în diagonală, însă rareori au depășit acest prag psihologic. În urmă cu mai mulți ani însă, companiile din China testau piața cu dispozitive cu ecrane de peste 7”, dar din gamele mai ieftine. Honor pare să continue acest „trend” cu o variantă „Max” în cadrul seriei mid-range X20, lansată recent în China. Telefonul „gigant” va fi echipat și cu o baterie pe măsură.

Diagonala de 7,2″ a lui Honor X20 Max este încă destul de neobișnuită pe telefoane mobile

În trecut, dimensiunile de 7” în diagonală erau rezervate pentru tablete compacte, Nexus 7 fiind una dintre cele mai populare cu aceste dimensiuni. Acum însă, 7” ar putea deveni o dimensiune standard pentru telefoanele mobile obișnuite. Odată cu reducerea dimensiunilor ramei din jurul ecranului, ecranele au putut deveni mai mari, fără a crește și dimensiunile dispozitivului. Totuși, 7,2”, așa cum se zvonește că va măsura ecranul lui Honor X20 Max, este destul de mult chiar și în comparație cu alte dispozitive recente de pe piață.

Anul trecut, Honor, sub tutelă Huawei, lansa Honor X10 Max, un telefon cu ecran de 7,1”, în timp ce Huawei lansa în urmă cu mai bine de trei ani Mate 20X, cu ecran OLED de 7,2”, deci există o oarecare tradiție pentru astfel de dispozitive în cadrul Honor.

Noul model, care se zvonește că va fi lansat în curând în China, ar putea fi echipat cu noul procesor Dimensity 1100 de la MediaTek, un model din gama superioară, care ar trebui să ofere performanță high-end, la un preț mai degrabă apropiat de cel al unui mid-range. Acumulatorul de 6.000 mAh ar trebui să fie de ajuns pentru a alimenta imensul ecran și restul componentelor pentru cel puțin o zi, iar sistemul de camere de pe spate ar putea adopta forma circulară pe care am tot văzut-o pe telefoane Huawei și Honor în ultima vreme.

Singurele lucruri care rămân de aflat în legătură cu Honor X20 Max sunt prețul și dacă se lansează sau nu în Europa. Momentan Honor nu a anunțat și lansarea noilor sale produse, echipate cu Google Play Services, și în România.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult