Honor X20 SE: primul mid-range al brandului chinez de după separarea de Huawei

02.07.2021
Honor X20 SE: primul mid-range al brandului chinez de după separarea de Huawei

Acum că Honor a lansat primele sale modele de smartphone-uri sub brand propriu, compania începe să se dezvolte în mai multe direcții. Primele modele pe care le-a dezvăluit, care vor fi livrate și cu servicii Google în afara Chinei, au fost dispozitivele din gama Honor 50, echipate cu procesoare mid-range superioare, camere performante și design premium. Următorul smartphone pe care Honor îl lansează este însă un mid-range „veritabil”, cu mai puține capabilități premium, dar semnificativ mai ieftin: Honor X20 SE.

Honor X20 SE este un mid-range cu 5G

Modelul X20 SE a fost anunțat pentru piața din China și beneficiază de o configurație hardware obișnuită pentru segmentul mid-range din prezent. Vorbim despre un telefon cu ecran LCD de 6,6” cu rezoluție Full HD, un chipset MediaTek Dimensity 700, cameră de selfie de 16 megapixeli și un senzor de amprentă pe laterală. Telefonul beneficiază de configurații cu 6 sau 8 GB memorie RAM și stocare de 128 GB internă. Din păcate, nu există și un slot microSD, însă există o tăviță dual-SIM care permite utilizarea a două rețele 5G. Acumulatorul intern are o capacitate de 4.000 mAh și se încarcă rapid la 22.5W cu adaptorul din pachet.

Camera foto este echipată cu trei senzori, însă doar unul este cu adevărat util. Avem o cameră principală de 64 megapixeli, alături de o cameră macro de 2 megapixeli și o cameră de adâncime de 2 megapixeli pentru modul portret. De altfel, software-ul preinstalat este Android 11 cu Magic UI 4.1. În China, acesta vine fără servicii Google, însă nu mai există restricții asupra acestor aplicații în afara Chinei, așa că ne așteptăm ca și acest model să fie livrat cu servicii complete în Europa.

Prețul pentru varianta de bază a lui Honor X20 SE, cu 6 GB RAM este de 1.799 yuan, adică în jur de 235 euro. Modelul superior costă 1.999 yuan, adică 260 euro. Prețurile telefoanelor din Europa cresc în medie cu 20-30% față de prețul din China, deci probabil că vom vedea aceste dispozitive pe la 300 de euro în magazinele din regiune. Honor încă nu a anunțat disponibilitate telefoanelor sale în România, deși acestea vor ajunge în magazinele altor țări europene.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult