Honor X40 GT este un telefon de gaming performant cu preț accesibil

16.10.2021
Honor X40 GT este un telefon de gaming performant cu preț accesibil

Honor continuă să își extindă gama de smartphone-uri performante în China, de data aceasta cu un model „de gaming”. Acesta se numește Honor X40 GT și folosește un chipset high-end de anul trecut, vine cu un ecran mai rapid decât cele obișnuite din piață și oferă un sistem de răcire avansat, care ar trebui să ofere performanță susținută pe termen lung.

Honor X40 GT folosește o platformă hardware de flagship din 2021

Noul Honor X40 GT beneficiază de specificații de flagship de anul trecut. Vorbim despre un chipset Snapdragon 888 de la Qualacomm, alături de 8 sau 12 GB RAM și 256 GB stocare internă. Majoritatea jocurilor ar trebui să funcționeze perfect pe acest dispozitiv, iar sistemul de răcire cu 8 straturi de grafit ar trebui să reducă temperatura cu un grad la atingere. Având în vedere că între idle și full load diferența este de obicei de 5-6 grade, îmbunătățirile ar trebui să fie semnificative.

Configurația este completată de un ecran imens, de 6,81”, cu panel IPS, rezoluție Full HD+ și refresh rate la 144 Hz. Răspunsul la atingere este la 480 Hz, mai mare decât cel al telefoanelor obișnuite, pentru a asigura un input lag cât mai mic în jocuri.

Sistemul de camere nu este atât de important pe un telefon de jocuri, așa că faptul că are o singură cameră cu adevărat utilă pe partea din spate nu va deranja în mod special. Avem de a face cu un sistem 50+2+2, format din camera principală wide, o cameră macro și o cameră de adâncime. Camera frontală are rezoluție de 16 megapixeli, în timp ce un acumulator de 4.800 mAh cu încărcare la 66W asigură alimentarea tuturor componentelor.

Prețurile din China pentru acest dispozitiv sunt destul de mici, în ciuda capabilităților ridicate. 2.099 yuan pentru varianta Honor X40 GT de bază, cu 8 GB RAM, adică sub 300 de euro. Modelul superior, cu 12 GB, costă 2.399 yuan, adică sub 350 de euro. Momentan acest model nu a fost anunțat pentru lansare în vest.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult