HP lansează două terminale iPAQ cu ambiţii mari

21.10.2008
HP lansează două terminale iPAQ cu ambiţii mari

Eram gata să credem că seria iPAQ de terminale inteligente de la HP a dispărut de pe radar. Iată însă că ne-a fost pregătită în ascuns o surpriză din partea companiei americane. Două telefoane cu sistem de operare îşi vor face apariţia pe piaţă în luna noiembrie, cu o serie de specificaţii foarte actuale. Viitorul HP iPAQ Data Messenger va fi un slider cu tastatura QWERTY şi ecran sensibil la atingere de 2.8”. Rezoluţia sa este doar QVGA (320×240) şi probabil că nu va fi chiar aşa de apreciată de cei care vor dori să navigheze pe Internet folosind conexiunea WiFi sau 3G/HSDPA.

HP iPAQ Data Messenger

Modulul GPS nu putea să lipsească, el fiind acompaniat de aplicaţia Turn-by-Turn Navigation bazată pe versiunea mobilă a Gogle Maps. Din punct de vedere al memoriei din dotare, iPAQ Data Messenger vine cu 128 MB SDRAM şi 256 MB ROM, un slot microSD fiind oferit pentru stocare adiţională. Alimentarea se face cu o baterie Li-polymer de 1140 mAh, iar pe spatele dispozitivului se găseşte o cameră de 3 MP cu LED.

HP iPAQ Voice Messenger

HP iPAQ Voice Messenger poate fi considerat fratele mai mic al modelului prezentat mai sus. El vine cu un ecran de doar 2.4”, rezoluţia fiind tot QVGA. Tastatura este tot de tip QWERTY, însă este dispusă pe cele 20 de taste de pe faţa terminalului de tip candybar. Bateria este şi ea mai mare decât cea a modelului anterior, fiind cotată la 1260 mAh. În rest, dotările sunt identice, de la modulul GPS până la camera cu rezoluţie de 3 MP. Nu sunt specificate procesoarele care motorizează cele două telefoane, însă ştim că sistemul de operare rulat este Windows Mobile 6.1. iPAQ Voice Messenger este preconizat să apară la mijlocul lunii viitoare la un preţ de aproximativ 570 $, iar fratele său mai mare, HP iPAQ Data Messenger va mai întârzia 1-2 săptămâni, preţul său urmând să fie în jur de 680 $.

Cele doua terminale iPAQ Messenger de la HP

Urmărește Go4IT.ro pe Google News