HTC 10 – Hands On [VIDEO]

Noul flagship HTC 10 pare a fi un concurent serios pentru smartphone-urile lansate în primăvara lui 2016. Acesta vine cu hardware la fel de puternic, sau chiar puţin mai performant decât modelele noi de la Samsung, LG şi Sony, cu un design plăcut şi o interfaţă uşor de navigat şi chiar plăcută din punct de vedere vizual. Acum că am pus mâna pe el, iată şi primele impresii la rece, după primele câteva minute de utilizare.

HTC 10 este realizat pe platforma Snapdragon 820 de la Qualcomm, cel mai puternic chipset disponibil în acest moment. Telefonul vine cu 4 GB memorie RAM, o cameră foto principală de 12 megapixeli cu stabilizare optică şi focalizare laser, cameră foto frontală UltraPixel cu stabilizare optică (o premieră pentru smartphone-uri) şi redare audio de fidelitate înaltă, cu difuzoare BoomSound care au primit certificare Dolby Audio.

Sistemul de operare pre-instalat pe HTC 10 este Android 6.0.1, peste care a fost aplicată interfaţa Sense, într-o formă foarte diferită faţă de versiunile precedente. Întregul design este mult mai bine aliniat la conceptul Material, care a debutat odată cu Android Lollipop, iar multe dintre elementele de personalizare realizate de HTC au fost eliminate, în favoarea meniurilor clasice realizate de Google. Este îmbucurător însă faptul că HTC 10 vine cu foarte puţin software inutil pre-instalat, doar aplicaţiile obligatorii de la Google, aplicaţiile HTC implicite şi un pachet de aplicaţii de la Facebook (aplicaţia principală, alături de Instagram şi Messenger) fiind disponibile în momentul primei porniri.

Rămâneţi pe Go4it în zilele următoare, întrucât urmează să publicăm un review complet al telefonului, unde vom analiza îndeaproape performanţa acestuia, atât la capitolul putere de procesare, cât şi performanţă foto, cele două caracteristici pe care HTC le laudă de fiecare dată când menţionează modelul 10.

Vezi şi HTC 10 – Unboxing [VIDEO]

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult