HTC anunţă One M8s, o variantă îmbunătăţită şi mai ieftină a modelului din 2014

HTC anunţă One M8s, o variantă îmbunătăţită şi mai ieftină a modelului din 2014

Odată cu lansarea noului HTC One M9, compania taiwaneză aduce pe piaţă şi un nou model al flagship-ului de anul trecut, M8. Este vorba despre M8s, o versiune uşor diferită, care chiar îmbunătăţeşte produsul la câteva capitole cheie şi se lansează la un preţ mai mic. Noul smartphone va servi ca un punct de intrare în gama premium HTC One, oferind hardware încă puternic şi un design familiar.

M8s nu numai că este aproape identic la exterior faţă de modelul M8 lansat anul trecut, însă oferă în mare parte aceleaşi avantaje. Deşi se aseamănă foarte mult, carcasa este mai groasă cu 0,2 mm în noua variantă. Această diferenţă este justificată de acumulatorul de dimensiuni puţin crescute. De la 2.600 mAh, capacitatea acestuia a crescut la 2.840 mAh, lucru care ar putea sau nu să aducă performanţe superioare când vine vorba de autonomie.

O comparaţie directă între M8 şi M8s la acest capitol nu va putea fi făcută, întrucât chipsetul Qualcomm Snapdraon 801 a fost înlocuit cu 615 . Acesta este construit pe arhitectură pe 64 de biţi şi rulează la frecvenţe mai joase. Spre diferenţă de 801, care oferă patru nuclee Krait la 2,26 GHz, 615 integrează opt nuclee Cortex-A53: patru la 1,7 GHz şi patru la 1 GHz.

Diferenţe apar şi la capitolul cameră foto, unde noul model va oferi un senzor cu rezoluţie mai mare. Camera UltraPixel de 4.0 megapixeli este înlocuită cu o nouă cameră de 13 megapixeli f/2.0. Cu toate acestea, sistemul Duo Camera încă a fost păstrat. Senzorul camerei frontale de 5 megapixeli este mai puţin luminos decât predecesorul său, diafragma având valoarea fixă de f/2.8.

Singurele alte modificări la capitolul hardware apar la modulul Bluetooth care a fost upgradat la versiunea 4.1 şi faptul că va exista doar o variantă cu 16 GB de spaţiu de stocare intern. Restul specificaţiilor sunt la fel: display-ul de 5” va afişa rezoluţia 1920 x 1080 pixeli, iar conexiunile wireless 802.11 sunt în continuare compatibile cu standardul ac.

Încă nu există o dată de lansare oficială, însă a fost anunţat preţul pentru Marea Britanie: 380 de lire sterline, echivalentul a 520 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult