HTC ar putea lansa phabletul Desire A55 înainte de HTC One M9

02.02.2015
HTC ar putea lansa phabletul Desire A55 înainte de HTC One M9

Păstrarea secretelor pare să fie o problemă destul de mare pentru HTC. Nu numai că am aflat deja detalii aproape complete despre noile HTC One M9 şi M9 Plus, dar deja avem informaţii şi despre un nou model de HTC Desire, cu numele de cod A55. Este vorba despre un dispozitiv cu specificaţii high-end, care va debuta probabil cândva în cursul lunii februarie, conform surselor zvonurilor. Aparent acest model va înlocui zvonitul HTC Hima_Ace, o variantă inferioară a lui M9.

Când spunem că un telefon vizează segmentul de top în 2015, ne aşteptăm din prima la un procesor quad sau octa-core. HTC A55 integrează un procesor realizat de MediaTek, un producător de cipuri de buget şi nu obiligatoriu pentru produse premium. Totuşi, noul MT6795 pare să iasă din tiparele impuse de produsele din trecut ale companiei, integrând opt nuclee la 2.0 GHz, cât şi un cip grafic PowerVR G6200. Acesta s-ar alătura memoriei RAM de 3GB şi display-ului de 5,5” WQHD (2560 x 1440 pixeli) pentru a realiza un phablet foarte atrăgător.

Pe lângă toate acestea, va exista 32 GB de spaţiu pentru stocare internă de date, boxe stereo BoomSound, Bluetooth 4.1, cât şi două camere foto/video performante. Camera principală va capta imagini la 20 megapixeli, în timp ce pe partea frontală va fi integrat fie un senzor de 13 megapixeli, fie un senzor de 4 megapixeli cu tehnologie UltraPixel. Având în vedere că vorbim despre un smartphone HTC, este posibil ca senzorul frontal să difere în funcţie de regiune. Informaţiile disponibile în acest moment spun că HTC va lansa noul A55 cu Android 5.0 Lollipop, peste care a aplicat interfaţa Desire Sense 7.0.

Deşi pe hârtie totul sună bine, bateria pare să fie puţin cam mică. Zvonurile spun că va avea o capacitate de până în 3.000 mAh, lucru care nu sună îmbucurător pentru un dispozitiv cu ecran mare cu rezoluţie înaltă. Ca în cazul tuturor dispozitivelor HTC, vor fi disponibile mai multe opţiuni de culoare: White Rose Gold, Brown Gold şi Grey. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult