HTC ar putea produce telefoane Nexus pentru următorii 3 ani

10.03.2016
HTC ar putea produce telefoane Nexus pentru următorii 3 ani

Potrivit zvonurilor circulate de Upleaks, o sursă de încredere recunoscută pentru informaţii despre produsele HTC, compaia taiwaneză ar fi semnat un contract foarte important cu Google, intrând pe lista scurtă a producătorilor de telefoane Nexus.

Contractul cu o valabilitate de 3 ani ar urma să pună HTC în poziţia deţinută până acum de LG, companie implicată în ultimii 3 ani în producerea seriilor Nexus 4, 5 şi 5X. Coincidenţă, sau nu, LG a anunţat la finalul lunii februarie că nu va mai participa la dezvoltarea de dispozitive Nexus, punând astfel capăt colaborării cu Google.

HTC ar putea produce telefoane Nexus pentru următorii 3 ani

Dacă se confirmă, rolul de producător oficial pentru gama de telefoane Nexus ar putea însemna o binevenită gură de oxigen pentru compania aflată în mari dificultăţi financiare, folosirea brandului deţinut de Google asigurând pentru HTC o prezenţă constantă în atenţia publicului. Totuşi, din punct de vedere financiar producerea gamei de telefoane Nexus nu este neapărat un câştig asigurat, după cum au aflat şi rivalii LG.

În timp ce asocierea cu brandul Google Nexus ar putea aduce un plus de imagine pentru HTC, rămâne de văzut aceasta se poate ridica la nivelul aşteptărilor, date fiind rezultatele nu tocmai lăudabile avute cu ultimele produse lansate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult