HTC Desire 21 Pro 5G, anunțat oficial. Vine cu Snapdragon 690 și ecran la 90Hz

13.01.2021
HTC Desire 21 Pro 5G, anunțat oficial. Vine cu Snapdragon 690 și ecran la 90Hz

HTC Desire 21 Pro 5G completează gama mid-range a producătorului taiwanez, noul smartphone venind cu acumulator generos și pachet echilibrat de dotări.

Așteptat în magazinele din Taiwan cu prețul de 430 dolari, dispozitivul se prezintă cu un ecran LCD de 6.7 inch, având rezoluție 1080 x 2400 pixeli, rată de refresh la 90Hz și certificare HDR10.

Designul sub așteptări, având în vedere prețul cerut, prezintă o „bărbie” destul de proeminentă sub ecran și finisaj texturat la partea din spate. Ne alegem în schimb cu o configurație destul de puternică bazată pe Snapdragon 690, ajutat cu 8GB memorie RAM. Producătorul lasă o singură opțiune pentru spațiul de stocare – 128GB, pe care utilizatorii o vor putea suplimenta adăugând un card microSD.

HTC Desire 21 Pro 5G

Configurația foto este de tip quad-camera, cu senzor principal de 48MP (deschidere f/1.8) și cameră ultra-wide de 8MP (deschidere f/2.2). Alți doi senzori a câte 2MP fiecare deservesc funcția Macro și DoF. Vizibilă sub ecranul perforat, camera frontală este optimizată pentru poze de aproape și dispune de un singur senzor de 16MP.

Carcasa cu o construcție nu foarte suplă adăpostește un acumulator de 5000mAh, compatibil cu tehnologia Quick Charge 4.0+. Însă pachetul cu accesorii include doar un adaptor AC de 18W, ducând timpul de încărcare la puțin peste două ore.

HTC Desire 21 Pro 5G

Lista dotărilor este completată cu un senzor de amprentă montat pe lateralul carcasei.

Probabil, aflat de mai mult timp în dezvoltare, HTC Desire 21 Pro 5G este livrat doar cu versiunea Android 10. Deocamdată, nu sunt disponibile informații privind debutul acestui model în piețele de desfacere internaționale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult