HTC Edge: primul smartphone “mamut”, cu procesor quad-core!

HTC Edge: primul smartphone “mamut”, cu procesor quad-core!

Este mai puţin important răspunsul la întrebarea „chiar avem nevoie de aşa ceva?”, contează faptul că HTC a ridicat ştacheta la un nou nivel şi anume procesarea quad-core pe telefoane mobile. HTC Edge este primul smartphone ce integrează chipset-ul nVidia Tegra 3, cu patru unităţi de calcul cu o frecvenţă de 1.5 GHz.

Cantitatea de memorie RAM este de 1 GB, iar spaţiul de stocare intern de 32 GB. Ecranul are 4.7 inch şi 1280 x 720 pixeli. Camera foto face poze la 8 MP şi filmează Full-HD, cu performanţe remarcabile în condiţii slabe de iluminare mulţumită unei diafragme largi ce permite pătrunderea unei cantităţi mai mari de lumină (F2.2).

HTC Edge

Printre alte dotări, se menţionează conectivitatea HSDPA de mare viteză (21 Mbps) şi tehnologia Bluetooth 4.0. Este posibil să se lanseze şi o versiune de HTC Edge pentru reţelele mobile de ultimă generaţie (LTE / 4G).

Sistemul de operare cu care smartphone-ul HTC ne va întâmpina în prima jumătate a lui 2012 este Android 4.0 ICS (Ice Cream Sandwich).

Ca o concluzie, după aceste prime informaţii, nu cred că greşim dacă spunem că HTC Edge este un telefon-mamut ce ţinteşte către cei mai exigenţi utilizatori de smartphone, cei care vor dispozitive înarmate până în dinţi cu ultimele tehnologii şi cu cele mai performante componente. Avem o singură problemă care ne macină: consumul de energie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News