HTC introduce U Play şi U Ultra, noile sale smartphone-uri premium

HTC introduce U Play şi U Ultra, noile sale smartphone-uri premium

HTC a prezentat astăzi două noi smartphone-uri din noua gamă U. Acestea se numesc U Play şi U Ultra, un mid-range premium cu design atrăgător şi un nou phablet high-end, care devine noul flagship al companiei. Acestea sunt realizate din materiale de calitate şi introduc o nouă filosofie de design, care încorporează sticlă pentru partea din spate şi culori ieşite din comun.

Modelul U Play este versiunea de bază a noii serii U, care vine cu un design atrăgător, fiind realizat în jurul unei rame metalice, cu sticlă curbată pe ambele părţi. Acesta beneficiază de un display Full HD de 5,2”, chipset MediaTek Helio P10 şi variante de configuraţii cu 32 GB stocare şi 3 GB memorie RAM sau 64 GB stocare şi 4 GB memorie RAM. Un locaş microSD asigură compatibilitatea cu carduri de memorie de până la 32 GB, iar camera foto include de un senzor de 16 megapixeli cu detecţie de faţă şi stabilizare optică.

Filmarea este limitată însă la Full HD, de vină fiind procesorul. Camera frontală „UltraPixel” are de asemenea un senzor de 16 megapixeli retroiluminat, cu diafragmă f/2.0 şi distanţă focală de 28mm. Acumulatorul de 2.500 mAh asigură 15 ore de convorbiri cu o conexiune 3G sau 4G activă, iar încărcarea se face printr-o mufă USB Type-C.

HTC U Ultra este în schimb un nou smartphone high-end cu design similar, echipat cu toate tehnologiile pe care le-am aştepta de la un flagship. Vorbim despre un dispozitiv cu display QHD de 5,7”, alăturat unui ecran mai mic cu diagonală de 2,05” în partea de sus, cu rezoluţie 160 x 1040 pixeli. Sistemul dual-screen nu este foarte diferit de ceea ce am văzut pe modelele V10 şi V20 de la LG, aici fiind afişate diverse informaţii rapide şi scurtături către anumite funcţii. Hardware-ul intern constă într-un chipset Snapdragon 821, 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare, cu slot microSD.

Camera foto principală nu pare să fie diferită faţă de cea de pe HTC 10, fiind realizată în jurul unui senzor Sony de 12 megapixeli. Aceasta poate capta imagini în mişcare în rezoluţie 4K, sau în slow motion în HD la 120 de cadre pe secundă. Stabilizarea optică este acompaniată de focalizare prin detecţie de faţă, cât şi de un fascicul laser. Camera frontală pare să fie identică în schimb cu cea de pe modelul U Play. Acest model este echipat cu acumulator de 3000 mAh şi este livrat şi într-o variantă „premium” cu finisaje din safir pe ambele părţi şi 128 GB spaţiu de stocare.

Ambele modele vor fi echipate cu Android 7.0 peste care a fost aplicată interfaţa HTC Sense. Odată cu trecerea la Nougat, compania taiwaneză a introdus şi HTC Sense Companion, un asistent virtual care va oferi utilizatorilor acces la funcţii rapide prin intermediul comenzilor vocale, în funcţie de comportamentul de utilizare al dispozitivului.

Ambele modele vor fi disponibile pe piaţă începând cu luna martie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult