HTC M10, pregătit cu două variante de procesor şi preţuri diferite?

22.01.2016
HTC M10, pregătit cu două variante de procesor şi preţuri diferite?

Chipset MediaTek la un vârf de gamă smartphone? Taiwanezii de la HTC consideră că ar putea fi o idee bună şi pregătesc viitorul M10, cunoscut până de curând după numele de cod ˝Perfume„, în două versiuni cu performanţe diferite.

Astfel, în timp ce pieţele occidentale vor primi versiunea motorizată de puternicul Snapdragon 820 produs de Qualcomm, cumpărătorii China şi Asia de sud-est se vor alege cu un chipset MediaTek mai puţin costisitor. Nu este însă clar dacă economia făcută se va regăsi şi în preţul final plătit de cumpărători.

HTC M10, pregătit cu două variante de procesor şi preţuri diferite

Aceasta nu este prima dată când HTC vine cu ediţii uşor diferite ale aceluiaşi top de gamă, însă acum diferenţele la nivel hardware sunt semnificative.

Cât despre posibilul interval de lansare, zvonurile lansate din surse apropiate companiei arată că HTC ar putea ignora complet expoziţia Mobile World Congress programată pentru finalul lunii februarie, prezentând oficial noul M10 în cadrul unui eveniment separat, după ce agitaţia stârnită de lansările făcute în cadrul MWC va fi deja trecută.

Din păcate, în afara celor două variante de chipseturi, detaliile exacte ale configuraţiei sunt puţin cunoscute. Momentan, aşteptările sunt pentru un smartphone cu ecran QHD de 6˝, cu 4GB memorie RAM şi un acumulator de aproximativ 3500 mAh. La partea de software, HTC M10 se alege cu versiunea Andorid 6.0.1 şi interfaţa HTC Sense, ajunsă la versiunea 8.

În schimb, HTC ar putea folosi atenţia concentrată în jurul expoziţiei de la Barcelona pentru a dezvălui noul headset HTC Vive. Aşteptat pentru lansare în luna aprilie, noul produs ar putea fi cea mai bună şansă pentru HTC de a-şi face debutul în forţă printre producătorii de headset-uri VR. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult