HTC Magic, primul dispozitiv cu Google Android de la Vodafone

18.02.2009
HTC Magic, primul dispozitiv cu Google Android de la Vodafone

Google Android ajunge şi în Europa anul acesta. Eroi de arme pentru această faptă vitejească sunt cei de la HTC care au construit dispozitivul HTC Magic şi operatorul Vodafone care a pompat suficienţi bani pentru a obţine exclusivitatea pentru unele ţări.

HTC Magic este totodată al doilea dispozitiv cu Google Android. Progresul faţă de primul telefon este evident. Construcţia şi designul par a fi mult superioare. HTC Magic nu va avea o tastatură fizică. Toate operaţiunile care presupun scriere, indiferent că este vorba de un număr de telefon sau de un document, se vor realiza pe ecran.

Conform comunicatului oficial, HTC Magic are la bază un procesor Qualcomm MSM7201a la 528 MHz şi 192 MB RAM. Ecranul este touch-sensitiv TFT-LCD de 3.2 inch, cu rezoluţie 320×480 HVGA. Lista opţiunilor de conectare, aşa cum îi stă bine unui dispozitiv gândit pentru navigarea pe Internet, include suportul HSDPA (7,2 Mbps) şi Wi-Fi. Nu lipseşte nici GPS-ul şi conexiunea bluetooth. Camera foto are 3.2 MP.

Primele ţări care vor fi vizitate (cu exclusivitate) de HTC Magic sunt Marea Britanie, Spania, Germania şi Franţa, iar Italia fără exclusivitate. Asta se va întâmpla în primăvară. Restul ţărilor, inclusiv România, vor intra în valul doi. Preţul se pare că va fi undeva între 99 şi 199 de euro, plus abonamentul de date.

HTC Magic

Urmărește Go4IT.ro pe Google News