HTC One M10 ar putea integra senzori foto „Ultrapixel” performanţi

12.02.2016
HTC One M10 ar putea integra senzori foto „Ultrapixel” performanţi

Conform zovnurilor lansate până în prezent despre noul HTC One M10, compania taiwaneză va încerca să repare multe dintre elementele dezamăgitoare ale smartphone-urilor sale din trecut, iar printre cele mai criticate a fost întotdeauna performanţa foto . Noile informaţii sugerează însă că vom avea de a face cu două camere cu performanţă mult mai bună, care vor putea concura cu oferta altor producători de pe acest segment de piaţă.

Se pare că termenul „Ultrapixel” va fi păstrat pentru a descrie senzorii foto folosiţi, însă aceştia nu vor mai fi la fel de limitaţi ca în trecut. Se pare că HTC One M10, dispozitivul care momentan este cunoscut intern sub numele „Perfume”, va folosi senzori Sony şi Samsung. Sursa informaţiilor,  contul de Twitter @LlabTooFeR a furnizat astfel de informaţii neoficiale în trecut, acestea putând fi confirmate odată cu dezvăluirea produselor.

Pentru camera principală, HTC pare să fi ales senzorul Sony IMX377, acelaşi care se regăseşte pe noile modele Nexus 5X şi 6P. Deşi nu este nici pe departe cel mai performant senzor foto de pe piaţă, acesta poate oferi imagini la calitate înaltă. Acesta beneficiază de pe urma tehnologiilor OIS, phase detection şi focalizare automată asistată de laser, care ar trebui să îmbunătăţească performanţa inclusiv în condiţii de iluminare slabă, unde HTC One M9 a reuşit să dezamăgească cel mai mult. Pe partea din faţă a dispozitivului informaţiile disponibile în acest moment sugerează că va fi implementat un senzor Samsung s5k4e6 de 5 megapixeli, care este realizat folosind tehnologia ISOCELL.

Desigur, aceste informaţii nu pot fi verificate până când HTC nu începe să vorbească în mod oficial despre noul HTC One M10. Compania taiwaneză nu va ţine o conferinţă în cadrul Mobile World Congress 2016, însă se zvoneşte o lansare programată pentru luna martie. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult