HTC One M7 nu primeşte update la Android 5.1 – Update

23.03.2015
HTC One M7 nu primeşte update la Android 5.1 - Update

Update: În urma plângerilor utilizatorilor, Mo Versi a publicat un nou mesaj pe Twitter care oferă câteva clarificări şi o urmă de speranţă pentru utilizatorii HTC One M7. Acesta a dezvăluit că majoritatea funcţiilor noi din Android 5.1 sunt deja incluse în varianta existentă de 5.0.1 care rulează pe smartphone-ul său, prin intermediul interfeţei Sense. Cu toate acestea, Versi îi îndeamnă pe cei nemulţumiţi să nu considere această declaraţie finală şi să aştepte informaţii noi referitoare la acest subiect.

HTC a promis şi a livrat update-ul 5.0 pentru utilizatorii de HTC One M7, însă acesta va fi ultima versiune majoră pe care acest dispozitiv îl va primi. Întrucât lansarea lui One M9 a marcat aniversarea a doi ani de la apariţia lui M7, iar HTC a promis doar doi ani de actualizări, suportul software pentru acest dispozitiv va înceta. Deşi Google a anunţat şi lansat deja versiunea 5.1 de Android Lollipop, compania taiwaneză nu va aduce acest software şi pe vechiul terminal.

Mo Versi, vice preşedintele diviziei product management al HTC, a confirmat prin intermediul Twitter că HTC One M7 nu va primi update la Android 5.1. Totuşi, versiunea Google Play Edition a dispozitivului va fi actualizată la cea mai recentă variantă a sistmeului de operare. Întrucât modelul One M7 care vine din fabrică cu Android AOSP nu necesită timp de dezvoltare în plus pentru interfaţa Sense, acesta va fi singurul care primeşte update. Versi a confirmat că lansarea este aşteptată cândva la începutul lunii aprilie.

Având în vedere că HTC One M7 s-a lansat pe vremea când Android 4.1 era cea mai recentă versiune, iar între timp a sărit la 4.4 şi chiar 5.0, utilizatorii nu au foarte multe motive de supărare. În comparaţie cu alţi producători de smartphone-uri Android, HTC a lansat actualizări rapide şi dese, în general la două sau trei luni după lansarea versiunii „vanilla” de la Google. De asemenea, interfaţa proprietară Sense a primit actualizări pe parcursul celor doi ani, trecând de la versiunea 5.0, la 5.5 şi cel mai recent la 6.0 pe One M7.

Accentul pare să fie pus acum pe suportul pentru modelul de anul trecut, One M8 şi de noul flagship One M9, care probabil că va primi de asemenea actualizări timp de doi ani. HTC One M9 vine cu Android 5.0 preinstalat, cât şi cu cea mai recentă versiune Sense, 7.0. Zvonurile spun că o variantă mai mare, M9+, cu display QHD şi senzor de amprentă este gata de lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult