HTC One M9+, pregătit de lansare în această lună

18.03.2015
HTC One M9+, pregătit de lansare în această lună

Menţionat în unele zvonuri încă de la momentul lansării actualului model One M9, sub numele de cod HTC Hima Ultra, varianta M9+ este pregătită pentru lansare şi ar putea ajunge în Europa încă de la finalul acestei luni, sau începutul lunii aprilie.

HTC One M9+, pregătit de lansare în această lună

Apărând ca o variantă revizuită a modelului actual, noul telefon HTC One M9+ este aşteptat să vină cu un design exterior similar şi dotări îmbunătăţite acolo unde poate fi obţinut un avantaj competitiv. Echipat cu un ecran de 5.5˝ suportând rezoluţie QHD (2560×1440), HTC One M9+ ar putea fi un rival mai credibil pentru actualul vârf de gamă Samsung Galaxy S6.

Potrivit unor surse apropiate companiei taiwaneze, One M9+ nu va folosi acelaşi chipset Snapdragon 810 livrat şi pe modelul One M9, adoptând în schimb o soluţie furnizată de MediaTek, posibil chiar top-ul de gamă MT6795. Cel mai rapid chipset pentru smartphone din portofoliul MediaTek include un CPU octa-core pe 64 biţi având o configuraţie similară modelului Snapdragon 810 de la Qualcomm – 4x nuclee Cortex-A57 + 4x nuclee Cortex-A53, însă cu un GPU mai rapid bazat pe nucleul PowerVR G6200.

Din păcate pentru setul complet de specificaţii şi imagini de prezentare, probabil, va trebui să aşteptăm evenimentul oficial de lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult