HTC One X10 apare în fotografii pe internet înainte de debutul oficial

20.02.2017
HTC One X10 apare în fotografii pe internet înainte de debutul oficial

Circulă  de mai multe luni pe internet zvonuri despre un nou smartphone HTC mid-range din gama One X, însă abia acum vedem primele imagini neoficiale cu dispozitivul. Modelul One X10 pare să continue tradiţia lui One X9, oferind construcţie premium şi hardware de medie, într-un corp de dimensiuni mari, ca o alternativă la modelele flagship HTC U Ultra şi U Play, lansate la începutul acestui an. Design-nul nu urmează însă seria nouă de smartphone-uri ale HTC, însă nici nu pare să împrumute prea multe elemente de la modelul precedent.

Primele imagini cu HTC One X10 au apărut pe reţeaua de socialiare Weibo din China şi pare să fie o unitate finală, gata de pus pe rafturile magazinelor. Aceasta are aplicată o folie de protecţie pe ecran, care ascunde display-ul, însă pot fi văzute butoanele fizice capacitive, poziţionate sub acesta. Spatele este însă foarte diferit faţă de One X9, HTC mutând camera foto pe centru şi amplasând un senzor de amprentă sub aceasta, o noutate pentru gama One X.

La capitolul hardware, zvonurile afirmă că vom avea de a face cu un dispozitiv echipat cu display Full HD de 5,5”, 3 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi un chipset MediaTek MT6755V/C la 1,9 GHz. Acestea sugerează însă că One X10 nu este tocmai un upgrade la capitolul performanţă, întrucât One X9 venea cu un chipset MT6795 de la MediaTek la 2,2 GHz şi aceleaşi caracteristici în rest. Camerele foto par însă a fi schimbate, cu un senzor de 16 megapixeli pe spate şi unul de 8 megapixeli pe faţă, ambele oferind rezoluţie ridicată faţă de senzorii de 13, respectiv 5 megapixeli de pe modelul precedent.

Lansarea lui HTC One X10 este aşteptată în primul trimestru al lui 2017, ceea ce ar sugera că îl vom putea vedea în premieră la târgul de tehnologie Mobile World Congress, care are loc săptămâna viitoare în Barcelona. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult