HTC One X9, prezentat oficial la MWC 2016

23.02.2016
HTC One X9, prezentat oficial la MWC 2016

Mai ieftin decât modelul One A9 deja anunţat, dar cu design asemănător, HTC One X9 oferă performanţe la un nivel competitiv şi cameră foto cu funcţie de filmare 4K.

HTC One X9

La fel ca alţi producători activi în pieţele asiatice, HTC a ales pentru noul X9 un chipset Mediatek, ajutat cu 3GB memorie RAM şi cuplat unui ecran IPS de 5.5˝, cu rezoluţie Full HD. În timp ce alţi producători rivali, cum este Xiaomi cu modelul Redmi Note 3, oferă aceste dotări la un cost sub pragul de 200 dolari, HTC One X9 vine cu un preţ de 370 dolari, mizând în schimb pe materiale de mai bună calitate şi reputaţia companiei taiwaneze.

Astfel, carcasa cu design unibody şi aproape complet metalică vine cu finisaje premium şi trăsături amintind de produsele rivalului Apple. Singurul element discordant este banda din plastic uşor proeminentă, adăpostind camera foto prevăzută cu funcţie de stabilizare optică, lentile cu deschidere F/2.0 şi bitz LED dual-tone. În afară de poze la rezoluţia 13 MP, aceasta poate obţine şi secvenţe video 4K, respectiv imagini neprocesate cu format RAW.

HTC One X9 - specificaţii oficiale

Corpul pe 7.99 mm grosime adăposteşte unu acumulator de 3000 mAh, care poate fi încărcat în aproximativ două ore folosind adaptorul AC de 5V/1.5A inclus în pachetul cu accesorii. Cuplat chipsetului Helio X10 SoC, cu CPU octa-core la 2.2 GHz, acesta ar trebui să ofere cel puţin o zi de autonomie în condiţii de utilizare normală.

Oferta este completată cu 32 GB memorie internă şi slot microSD, o cameră foto secundară de 5MP, receptor GPS şi acces la internet mobil folosind reţele 4G LTE.

Anunţat deocamdată doar pentru pieţele asiatice, HTC One X9 ar putea ajunge şi în oferta magazinelor europene, la o dată ulterioară.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult