HTC One XL – preţ şi disponibilitate în Europa

24.05.2012
HTC One XL – preţ şi disponibilitate în Europa

HTC One XL, noul vârf de gamă pentru linia smartphone de la HTC, a fost anunţat oficial şi este aşteptat pe rafturile magazinelor europene la începutul lunii iunie.

HTC One XL

Observat pentru prima dată la MWC 2012, HTC One XL se prezintă cu un ecran Super LCD2 de 4.7 inch, protejat cu Gorilla Glass şi capabil să redea imagini la rezoluţie HD 720p. Sub carcasa cu o grosime de 8.9 mm şi greutate 129 grame, One XL ascunde un chipset dual-core din seria Qualcomm S4, tactat la 1.5 GHz.

Pe spate găsim o cameră foto de 8 MP, cu senzor BSI (backside illuminated) şi grup de lentile cu apertură F2.0. Aceasta poate filma la rezoluţie Full HD şi obţine poze fără a întrerupe procesul de captură. Nu lipseşte nici funcţia de fotografiere în rafală, prin care putem obţine mai multe instantanee în succesiune rapidă, cu o singură apăsare a butonului pentru obturator. O altă dotare demnă de apreciat este şi funcţia de stabilizare video, ce ar trebui să limiteze mişcările prea rapide din secvenţele pe care le filmăm. În faţă găsim o cameră secundară cu rezoluţie 1.3 MP, ce poate servi la apeluri video sau funcţia Face Unlock, implementată de sistemul Android 4.0 pentru meniul Lock Screen.

HTC One XL

Alături de versiunea Ice Cream Sandwich a sistemului de operare Android, One XL ne încântă şi cu interfaţa Sense 4.0, personalizată de HTC pentru a pune în valoare ecranul HD de 4.7 inch.

Aşa cum se cuvine pentru un smartphone de top, HTC One XL vine într-o carcasă din plastic policarbonat cu design unibody, asemănătoare celei folosite pentru modelul HTC One X. Lista dotărilor mai cuprinde un port MHL-HDMI, sistem audio certificat Beats Audio, conectivitate NFC, Bluetooth 3.0, 3G şi WiFI N dual-band (2.4 şi 5 GHz), cea din urmă putând fi folosită şi pentru conexiuni DLNA către dispozitive compatibile.

HTC One XL ascunde sub capacul din spate un acumulator Li-Polymer de 1800 mAh şi slot micro-SIM. Din păcate suportul pentru card microSD lipseşte, astfel că va trebui să ne mulţumim cu cei 32 GB memorie internă oferiţi de producător.

Aşteptat iniţial în Germana la începutul lunii iunie, HTC One XL va putea fi achiziţionat în versiune cu carcasă albă pentru 699 euro, respectiv 659 euro pentru cei care preferă varianta clasică în nuanţe de negru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult