HTC Touch Dual sau de unde poate lua lecţii iPhone

22.11.2007
HTC Touch Dual sau de unde poate lua lecţii iPhone

Chiar dacă este departe de telefonul ideal, iPhone are un mare merit: a pus pe jar întreaga industrie GSM. Toţi producătorii s-au grăbit să copieze şi să scoată telefoane care să includă funcţia de navigare tactilă pe care au introdus-o cei de la Apple. Uni chiar au lansat telefoane asemănătoare înainte ca iPhone să fie lansat, cum este cazul celor de la HTC şi al celor de la LG.

Lansat în vara anului trecut, HTC Touch a fost considerat cel mai important concurent al lui iPhone. Asta şi datorită sprijunului acordat de Microsoft, producătorul sistemului Windows Mobile. Deşi avea un procesor modest, cu o frecvenţă de numai 201 MHz, HTC Touch era suprinzător de rapid. Singura s-a problema a fost multitasking-ul, care avea de suferit de pe urma celor numai 64 MB RAM, cantitate de memorie prea mică la ora actuală pentru sistemele Windows Mobile.

HTC Touch Dual La mai bine de un an, HTC a decis să remedieze scăpările lui HTC Touch prin urmaşul său, HTC Touch Dual. Nu numai că are un procesor mai rapid, Qualcomm MSM 7200 la 400 de MHz, dar beneficiază de o cantitate dublă de memorie RAM, 128 MB, ceea ce rezolvă problema cu multitasking-ul.

Şi a fost creată tastatura

HTC Touch nu avea tastatură. Nu că nu avea tastatură QWERTY, nu avea tastatură deloc. Pentru toate aplicaţiicaţiile în care se scria, tastatura on-screen a sistemului de operare era singura modalitate de introducere a textului. HTC Touch Dual, vine cu o tastatură QWERTY, cu două litere pe fiecare buton.

HTC Touch Dual este înconjurat de o bandă metalică pe care sunt plasate butoanele pentru reglarea volumului (pe latura stângă sus) şi butonul camerei foto (în dreapta jos). Pe latura stângă sunt plasate atât portul miniUSB, cât şi slotul microSD.

Pentru apelarea comenzilor, HTC a ales un controller clasic, cu 5 direcţii, familiar majorităţii utilizatorilor şi uşor de folosit. În stânga şi în dreapta controller-ului sunt plasate cele două butoane dedicate convorbirilor. În afară de acestea, nu mai există niciun alt buton, nici măcar clasicile Start şi OK, nelipsite până nu de mult de pe dispozitivele cu Windows Mobile.

HTC Touch Dual

Adăugarea tastaturii a afectat greutatea dispozitivului, dar nu aşa mult cum ne-am fi aşteptat. HTC Touch Dual are 120 de grame, cu doar 8 grame mai mult decât înaintaşul său fără tastatură, primul HTC Touch.

HTC Touch Dual are Windows Mobile 6.0 Professional. În afară de aplicaţiile standard de Windows Mobile, HTC şi-a pus amprenta prin interfaţa care permite apelarea unora dintre funcţii cu ajutorul degetului. În afară de aceasta, HTC a introdus un program propriu de gestionare a imaginilor, numit HTC Gallery. Acesta reproduce funcţionalitatea programului similar de pe iPhone şi poate fi utilizată integral cu degetul, butoanele fiind suficient de mari pentru a nu fi necesar styluss-ul din dotare.

HTC Touch Dual HTC Touch Dual
HTC Touch Dual HTC Touch Dual

HTC Touch Dual ar putea candida pentru premiul de cel mai bun PDA Phone cu Windows Mobile. Un design plăcut, un sistem de operare puternic şi interfaţă touch sunt principalele sale atuuri. Marele minus, este lipsa suportului Wi-Fi. Dacă nu sunteţi adepţii Internetului pe telefon, atunci puteţi lua în considare HTC Touch Dual.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News