HTC U12+ ar putea fi singurul model high-end al producătorului taiwanez în 2018

HTC U12+ ar putea fi singurul model high-end al producătorului taiwanez în 2018

Acum că o mare parte din business-ul de smartphone-uri din cadrul HTC a fost preluat de către Google, compania taiwaneză pare să îşi limiteze planurile pentru lansările din 2018. Anul trecut, compania a lansat nu doar unul, ci două dispozitive „flagship”, sub forma lui U11 şi U11+, însă anul acesta este posibil să vedem un singur model pe acest segment.

Evan Blass de la Venture Beat susţine că are informaţii din surse sigure care spun că planurile HTC pentru a lansa anul acesta un model U12 şi apoi un U12+ au fost schimbate. În locul a două modele, producătorul taiwanez va lansa doar unul singur, care va păstra numele U12+ (în ciuda faptului că nu va exista un U12 standard).

Telefonul va beneficia de noul design cu margini subţiri în jurul display-ului de 6”, rezoluţie QHD+ pe format 18:9 şi două sisteme dual camera. Pe partea frontală vor exista doi senzori de 8 megapixeli, în timp ce pe partea din spate vom primi un sistem 16 + 12 megapixeli. Nu este clar cum vor fi folosite camerele secundare, însă cel mai probabil vom avea de a face cu un efect „portret”, indiferent dacă vorbim despre camere cu „zoom” sau camere „wide”.

Restul configuraţiei interne pentru U12+ s-ar putea alinia cu cerinţele pieţei din 2018. Astfel, Evan Blass susţine că vom avea de a face cu un chipset Snapdragon 845, 6 GB memorie RAM, configuraţii cu 64 sau 128 GB stocare şi un acumulator de 3.420 mAh. Desigur, capabilitatea „Edge Sense” va fi nelipsită şi probabil că vom avea de a face cu aceleaşi căşti „USonic” cu anulare a zgomotului activă.

Anunţul lui HTC U12+ este aşteptată la sfârşitul lunii aprilie sau la începutul lunii martie, cu o lansare mai aproape de începutul verii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult