HTC U12, aşteptat pentru lansare în luna aprilie

05.03.2018
HTC U12, aşteptat pentru lansare în luna aprilie

Noul vârf de gamă HTC U12 foloseşte chipsetul Snapdragon 845 şi vine echipat cu sistem dual-camera performant.

Acum că zgomotul din jurul lansării Galaxy S9 a mai trecut, este timpul ca şi alţi producători smartphone să-şi prezinte propriile vârfuri de gamă. Chiar dacă se află într-o situaţie financiară precară şi a vândut o parte din facilităţile de cercetare, respectiv a licenţiat brevetele deţinute către Google, HTC încă are resursele necesare pentru a concura la gama high-end. Pus în acest context, HTC U12 este de o importanţă deosebită pentru compania taiwaneză, un eventual succes putând consolida imaginea de brand, cu efecte pozitive pe termen lung.

Potrivit zvonurilor de până acum, HTC U12 pune la dispoziţie un ecran de 5.99” cu rezoluţie QHD şi rată de aspect 18:9. Momentan, nu este clar dacă HTC a optat pentru un ecran cu „breton”, sau păstrarea formatului clasic. Pasionaţii de fotografie vor avea la dispoziţie o cameră foto principală cu senzori de 12MP şi 16MP. Sistemul de operare livrat este Android Oreo 8.0, ajutat cu 6GB memorie RAM. Memoria internă poate urca până la 256GB.

Pe lista dotărilor se află o versiune personalizată a tehnologiei Face Unlock şi funcţia Edge Sense, care permite pornirea aplicaţiilor sau executarea anumitor comenzi strângând în palme marginile carcasei.

Chiar dacă data exactă nu este cunoscută, zvonurile circulate până acum plasează lansarea HTC U12 în luna aprilie, evenimentul urmând să fie găzduit la o conferinţă 5G din ţara natală, Taiwan.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult