Huawei a amânat lansarea telefonului Dual Boot cu Android şi Windows Phone

20.03.2014
Huawei a amânat lansarea telefonului Dual Boot cu Android şi Windows Phone

Huawei a lansat până acum două terminale Windows Phone, însă compania nu pare prea convinsă de succesul limitat al platformei Microsoft. Încercând să împace şi capra şi varza, Huawei a anunţat că intenţionează să lanseze un telefon Dual Boot care să ruleze Android şi Windows Phone, însă se pare că acest produs nu va mai vedea lumina zilei.

Shao Yang, directorul de marketing al companiei, a afirmat acum o săptămână că Huawei intenţionează să lanseze un telefon Dual Boot cu Android şi Windows Phone. Acesta ar permite companiei să atragă utilizatorii cu un telefon motorizat de cea mai populară platformă software a momentului, dar să le ofere totodată posibilitatea de a rula, din nevoie sau din curiozitate, şi platforma rivală Windows Phone.

Conform unei declaraţii recente, lansarea acestui produs a fost însă amânată pe o perioadă nedeterminată. Huawei a afirmat că planul pentru lansarea unui telefon Dual Boot undeva în primăvara acestui an a stat pe planşeta de proiectare până în luna februarie, însă a renunţat la dezvoltarea acestuia deoarece preferă să se concentreze pe producţia de telefoane Android.

Motivele reale din spatele acestei schimbări bruşte de poziţie sunt neclare. Acum două zile am aflat că Google şi Microsoft au exercitat presiuni asupra producătorilor de sisteme desktop şi laptopuri Windows/Android, şi este posibil că cel puţin una dintre aceste companii să privească la fel de urât şi către telefoanele Dual Boot. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News