Huawei a găsit o metodă ingenioasă prin care plănuiește să aducă 5G înapoi pe telefoanele sale

16.03.2022
Huawei a găsit o metodă ingenioasă prin care plănuiește să aducă 5G înapoi pe telefoanele sale

Sancțiunile SUA asupra Huawei nu afectează doar partea software a smartphone-urilor companiei, acestea fiind private de acces la serviciile Google pentru Android, ci și partea hardware. Huawei nu mai poate produce cipuri cu 5G și nici noi cipuri bazate pe tehnologii moderne, așa că trebuie să cumpere componente de la parteneri, însă nici acelea nu pot avea conectivitate de ultimă generație activă. Compania ar putea să fi găsit însă o soluție pentru partea hardware: folosirea unei huse cu antene 5G.

Telefoanele Huawei ar putea fi „upgradate” cu 5G prin intermediul accesoriilor

Ideea unui accesoriu care să adauge conectivitate 5G pe un smartphone care nu deține astfel de hardware intern nu este nouă. De fapt, prima dată când tehnologia 5G a fost demonstrată pe dispozitive reale a fost într-o manieră similară, cu un modem extern, conectat la telefon. Motorola a lansat un „Moto Mod” cu 5G pentru telefoanele Moto Z atunci când tehnologia abia ajungea pe piață, de exemplu.

Planul Huawei implică dezvoltarea unei huse care se atașează natural de smartphone-urile sale, în care să fie integrată electronica necesară pentru conectivitate 5G. Asta înseamnă că husa va trebui să includă un modem și antenele necesare, alături de o mufă USB care să facă conexiunea la telefon. Cel mai probabil, husa va fi la rândul ei echipată cu o mufă USB care să asigure pass-through pentru cablul de încărcare sau pentru accesorii, precum o pereche de căști USB-C.

Cel mai probabil, Huawei va dezvolta aceste huse doar pentru modelele sale de top, probabil doar pentru cele care vor debuta de acum înainte. Întrucât la MWC, compania a confirmat deja faptul că lucrează la următorul smartphone din gama Mate, probabil că Huawei Mate 50 va fi prima generație care va beneficia de 5G extern, cu ajutorul unei huse.

Mai rămâne întrebarea dacă Huawei va reuși într-adevăr să aducă pe piață acest accesoriu și dacă acesta va fi inclus în cutia telefonului sau dacă va trebui cumpărat separat.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult