Huawei a lansat oficial seria de telefoane mid-range premium nova9

25.09.2021
Huawei a lansat oficial seria de telefoane mid-range premium nova9

Huawei a anunțat în sfârșit seria sa de smartphone-uri mid-range premium nova9 în China. Avem de a face cu două modele echipate cu camere performante și procesoare Qualcomm, ecrane OLED și încărcare foarte rapidă. Singurele diferențe majore față de modelele flagship sunt lipsa încărcării wireless, procesoarele mai lente și lipsa rezistenței la apă și praf la standardul IP68.

Huawei nova9 Pro: aproape flagship

Modelul Huawei Nova9 Pro arată ca un telefon flagship la exterior. Vorbim despre un ecran OLED de 6,72” cu rezoluție Full HD+ la 120 Hz curbat la margini, care găzduiește două camere foto într-un decupaj din colțul stânga-sus. Este vorba despre doi senzori de 32 megapixeli: unul wide și unul ultra wide. Apoi, sticla de pe spatele dispozitivului este mată, iar modulul de camere găzduiește patru senzori diferiți.

Huawei folosește chipset-ul Qualcomm Snapdragon 778G pentru ambele variante nova9, iar varianta Pro are în plus capabilitatea de a încărca acumulatorul la putere de 100W, care asigură o încărcare completă în doar 20 de minute. Acumulatorul este însă mai mic, la doar 4.000 mAh.

huawei nova9 pro main

Modulul de cameră este însă identic pe ambele telefoane: un senzor principal de 50 megapixeli cu pixeli în format RYYB, o cameră ultra wide de 8 megapixeli și două module de 2 megapixeli: macro și adâncime.

Huawei nova9 Pro pornește de la prețul de 3.499 yuan în China în ediția 8+128 GB, echivalent cu 460 euro. Varianta 8+256 GB costă 3.899 yuan, adică 515 euro.

nova9 „standard” face puține compromisuri

Modelul nova9 nu face foarte multe compromisuri față de varianta Pro. Cele două telefoane sunt la fel de performante, folosind aceeași configurație hardware la interior: Snapdragon 778G, 8 GB RAM și 128 sau 256 GB stocare.

Diferențele apar la nivelul ecranului: vorbim despre un panel de 6,57” Full HD+ la 120 Hz, tot OLED și tot curbat la margini. Decupajul pentru camera frontală este central și include un singur modul de 32 megapixeli. De altfel, ambele telefoane au senzori de amprentă sub ecran.

huawei nova9

O altă diferență ar fi faptul că încărcarea se face la 66W pe Huawei nova9, dar pe un acumulator de 4.300 mAh. Astfel, acest model s-ar putea să ofere o autonomie mai bună, darcare se încarcă ceva mai lent. Totuși, la 66W, încărcarea este în continuare destul de rapidă.

Ce lipsește de pe aceste dispozitive este conectivitatea 5G. Qualcomm poate să vândă către Huawei doar cipuri echipate cu 4G, așa că aceste modele sunt echipate cu tehnologia mai veche. Ce nu lipsește însă este software-ul HarmonyOS 2.0, cel pe care compania l-a anunțat oficial în urmă cu doar câteva luni și pe care l-a lansat sub formă de update pentru multe dintre dispozitivele deja lansate în China.

Nu știm dacă Huawei va lansa seria nova9 și în Europa, sau dacă telefoanele europene vor primi update la HarmonyOS. Momentan, compania a anunțat o actualizare pentru EMUI, interfața de Android de pe telefoanele sale, care va include funcții din HarmonyOS.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult