Huawei aduce în Europa telefonul Ascend W2, un model Windows Phone 8 accesibil

Huawei aduce în Europa telefonul Ascend W2, un model Windows Phone 8 accesibil

Huawei Ascend W2 a fost un terminal despre care am auzit încă de acum un an, chinezii promiţând un telefon Windows Phone 8 cu un preţ foarte accesibil. Acesta a întârziat însă foarte mult, a fost lansat în luna august în China şi ajunge în Europa abia acum.

Noul terminal de la Huawei încearcă să speculeze nişa telefoanelor accesibile, acolo unde Nokia a avut un succes impresionant cu micul Lumia 520. Faţă de produsul Nokia, Ascend W2 oferă un ecran IPS cu o diagonală mai mare de 4,3”, acesta păstrând însă rezoluţia de numai 800 x 480 pixeli şi suprafaţa capacitivă sensibilă care poate fi controlată şi cu mănuşi.

Platforma hardware aleasă de Huawei este un cip Qualcomm  MSM8230 care oferă un procesor dual-core Krait tactat la 1,4 GHz şi un nucleu grafic Adreno 305. Telefonul oferă 512 MB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă neextensibilă, o cameră foto cu senzor de 5MP şi o baterie cu o capacitate de 1700 mAh. Restul dotărilor includ GPS, modem 3G, Bluetooth 3.0 şi interfaţă Wi-Fi 802.11 b/g/n.

Huawei Ascend W2 va fi disponibil într-o paletă de patru culori vii, ceea ce pare a deveni un element caracteristic al platformei Windows Phone 8, însă va fi mult mai masiv decât rivalul Lumia 520 deoarece carcasa sa are dimensiuni de  34 x 67 x 9.9 mm şi o greutate de 160 de grame.

Telefonul va fi disponibil iniţial în Olanda şi Rusia, acesta urmând să fie disponibil şi în alte ţări din Europa. Compania nu a specificat încă preţul, însă afirmă că este unul accesibil. Pe piaţa chineză, acest model se comercializează la un preţ de aproximativ 121 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News