Huawei anunţă lansarea actualizării EMUI 9, bazată pe Android 9.0 Pie

22.08.2018
Huawei anunţă lansarea actualizării EMUI 9, bazată pe Android 9.0 Pie

Huawei pare să fie primul producător de smartphone-uri din „top 3” care începe să vorbească despre actualizarea la noua versiune de sistem de operare Android 9.0 Pie. În timp ce Motorola, Sony şi HTC au promis deja update-ul pentru dispozitivele lor de top din ultimii doi ani, Huawei nu vorbeşte decât despre un singur model momentan, urmând să anunţe detalii complete despre noua versiune de software EMUI 9 la începutul lunii septembrie.

Conform publicaţiei sud africane MyBroadband, un purtător de cuvând Huawei a dezvăluit că lansarea noii versiuni de software proprietar EMUI 9 (Emotion UI), bazat pe Android 9.0 Pie, va avea loc în luna septembrie. Aceasta va fi dezăluită în cadrul unui eveniment care va fi ţinut în cadrul târgului IFA 2018 care are loc săptămâna viitoare în Berlin şi va ajunge mai întâi pe dispozitivele Huawei P20 şi P20 Pro.

Următoarele dispozitive la rând pentru update vor fi cele din gama Huawei Mate (probabil Mate 10 va fi primul care va primi actualizarea), urmând ca alte dispozitive din gamele Honor şi P să primească actualizarea cândva în viitorul apropiat.

Întrucât nu avem alte detalii despre EMUI 9, cel mai probabil acesta va folosi noile capabilităţi din Android 9.0 Pie şi le va adapta la interfaţa standard Huawei. Momentan Samsung nu a oferit detalii despre posibilitatea de a actualiza gama sa de smartphone-uri la Android Pie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult