Huawei ar putea pregăti o nouă variantă de Mate 30 Pro cu sistem foto mai slab

31.08.2020
Huawei ar putea pregăti o nouă variantă de Mate 30 Pro cu sistem foto mai slab

Huawei nu pare să se oprească din lansările de telefoane, chiar dacă se pare că în curând se va confrunta cu probleme pe partea de stocuri de componente. Un nou model Huawei Mate 30 Pro pare să fie deja gata de lansare, fiind deja testat de TENAA pentru lansare în China. Spre diferență de modelul original, acesta pare să ofere camere diferite, poate chiar mai slabe, însă în rest, dispozitivul pare să fie identic. Probabil că acesta este realizat pentru a fi listat în ofertă alături de Mate 40 Pro, ca o alternativă mai ieftină.

Mate 30 Pro în noua variantă arată la fel, dar folosește camere diferite

Site-ul TENAA (autoritatea care testează și aprobă dispozitivele electronice pentru vânzare în China) listează noul Huawei Mate 30 Pro cu un nou cod de produs: LIO-AN00m. Acest Mate 30 Pro „New Variant”, pare să fie livrat însă în configurații similare cu modelul de anul trecut, și cu dimensiuni identice (158,1 x 73,1 x 8,8 mm). Astfel, accesoriile pentru modelul original ar trebui să se potrivească și pe „noua variantă”.

La interior, acesta va folosi același ecran OLED de 6,53” pe format neobișnuit, cu rezoluție puțin peste Full HD+. Kirin 990 va fi chipset-ul care va sta la baza acestui model, care va fi livrat în variante cu 6, 8 sau 12 GB memorie RAM și 128, 256 sau 512 GB stocare internă. Acumulatorul are capacitate de 4.400 mAh.

Camerele sunt însă diferite. Două dintre ele, despre care avem și informații, par să folosească senzori cu rezoluție mai mică. Camera frontală este acum de 16 megapixeli, nu de 32. De asemenea, camera principală renunță la senzorul de 40 megapixeli pentru un senzor de 32 megapixeli, conform listării. Celelalte trei camere nu au fost detaliate. Astfel, acest model ar putea oferi o performanță inferioară la acest capitol.

Având în vedere că noul Mate 30 Pro a fost deja listat pe site-ul TENAA, acesta ar putea fi anunțat și lansat în următoarele câteva săptămâni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult