Huawei Ascend D1 Quad XL ajunge în Europa în octombrie

04.09.2012
Huawei Ascend D1 Quad XL ajunge în Europa în octombrie

Prezentat la Mobile World Congress 2012, terminalul Huawei Ascend D Quad XL a intrat într-un con de umbră iar informaţiile despre soarta lui au fost aproape absente. Producătorul a fost însă prezent la IFA şi a anunţat că terminalul, redenumit între timp Ascend D1 Quad XL pentru a se integra probabil mai bine cu nomenclatorul Huawei, este aproape de lansare.

Conform reprezentanţilor companiei de la stand, Huawei Ascend D1 Quad XL va ajunge pe piaţa germană în variantele alb şi negru începând cu luna octombrie iar preţul va fi de circa 500 de euro. Nu am putut obţine informaţii despre disponibilitatea în România nici acolo, nici la Bucureşti, însă ţinând cont că Huawei a început să ne acorde ceva mai multă atenţie şi să ne ofere mai mult decât telefoane simple şi smartphone-uri cu preţ scăzut, prezenţa lui pe piaţa locală este posibilă. Iar dacă nu, magazinele germane sunt la un click distanţă.

Ecran IPS de 4,5" cu rezoluţie de 1280x720 pixeli

Cameră foto de 8MP şi un capac posterior simplu

Pentru cei care au uitat, Ascend D1 Quad XL este un terminal bazat pe un procesor dezvoltat chiar de către producător: K3V2. Fabricat într-un proces pe 40 de nanometri, acesta include un nucleu quad-core ARM Cortex-A9 tactat la 1,4GHz şi un procesor grafic cu 16 nuclee dezvoltat intern, fiind o platformă puternică dar care nu mai impresionează atât de mult ca acum jumătate de an.

Bateria cu capacitate mare a ridicat grosimea terminalului la 10,9 milimetri

Restul specificaţiilor includ o memorie RAM cu o capacitate de 1GB, 8GB de stocare internă extensibili cu un card MicroSD, o cameră foto principală de 8MP şi un impresionant ecran IPS cu diagonală de 4,5″ şi rezoluţie de 1280 x 720 pixeli. După cum se remarcă, terminalul este puţin cam gros cu cei 10,9 mm ai săi şi cam greu, având 150 de grame, însă acesta este preţul plătit pentru o baterie consistentă cu o capacitate de 2600mAh. În plus, terminalul oferă şi o eficientă energetică superioară despre care producătorul afirmă că permite extinderea autonomiei cu circa 30 de procente, ridicând-o la 500 de ore de stand-by.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News