Huawei Ascend Mate 2: 4G, camere foto mai bune şi o platformă hardware uşor îmbunătăţită

Huawei Ascend Mate 2: 4G, camere foto mai bune şi o platformă hardware uşor îmbunătăţită

Telefonul-gigant Huawei Ascend Mate nu a impresionat prea mult cu performanţele sale, acesta poziţionându-se însă bine în gama mid-range prin preţul mai mic decât al produselor cu care a concurat, ecranul HD bun şi autonomia impresionantă. Ascend Mate 2, care a fost anunţat la CES 2014, aduce suport 4G, camere foto mai bune şi o platformă hardware uşor îmbunătăţită.

La fel ca modelul anterior, Ascend Mate 2 oferă un ecran cu o diagonală de 6,1” şi un panou IPS cu o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli, acesta fiind fabricat de data aceasta într-un proces Low-Temperature Polycrystalline Silicon (LTPS).

Dacă versiunea pentru piaţa chineză va fi motorizată de un procesor ARM Cortex-A9 în configuraţie quad-core produs de HiSilicon, probabil o versiune actualizată a cipului folosit de prima versiune, versiunea internaţională a acestui nou telefon va folosi o soluţie Qualcomm Snapdragon 400. Un produs mai nou din această gamă, Qualcomm MSM8928 oferă patru nuclee de procesare ARM Cortex-A7 care funcţionează la frecvenţa de 1,6 GHz şi un procesor grafic Adreno 305, o combinaţie care nu este cu mult mai rapidă decât vechiul HiSilicon K3V2 dar care promite măcar o performanţa 3D ceva mai bună, un punct nevralgic al vechii soluţii Vivante GC4000.

Ambele versiuni hardware ale noului telefon Ascend Mate 2 beneficiază de conectivitate 4G LTE Cat 4 (150 Mbps), modelul pentru piaţa chineză folosind modemul dezvoltat intern iar cel internaţional pe cel inclus în cadrul soluţiei MSM8928.

Telefonul oferă o baterie cu o capacitate consistentă de 4050 mAh care va oferi, conform declaraţiilor Huawei, o autonomie de cel puţin două zile, ceea ce nu este prea greu de crezut ţinând cont că şi modelul anterior a avut o prestaţie similară. O facilitate particulară interesantă este posibilitatea utilizării acestei baterii ca soluţie externă pentru încărcarea altor telefoane.

Lista dotărilor include o cameră foto principală îmbunătăţită care oferă un senzor Sony Exmor RS cu rezoluţie de 13 Mp şi obiectiv cu diafragmă F/2.0, aceasta fiind secondată de o cameră frontală cu senzor  de 5 MP, pixeli de 1,4 um şi obiectiv cu diafragmă F/2.4.

Telefonul are dimensiuni de 161 x 84.9 x 9.5 mm şi o greutate de 202 grame. Huawei Ascend Mate 2 oferă o memorie RAM cu o capacitate de 2 GB, 16 GB de memorie internă extensibil, Bluetooth 4.0 şi interfaţă Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac. Telefonul rulează Android 4.3 peste care este implementată interfaţa proprietară Emotion UI. Compania nu a dezvăluit încă data disponibilităţii şi preţul de comercializare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News