Huawei Ascend Mate, un smartphone colosal cu ecran de 6.1″

Huawei Ascend Mate, un smartphone colosal cu ecran de 6.1

Huawei prezintă cel mai mare smartphone de până acum, un colos cu ecran de 6.1″ înarmat cu chipset quad-core şi o versiune personalizată de Android Jelly Bean, adaptată cu interfaţa Huawei Emotion UI.

Huawei Ascend Mate, un smartphone colosal cu ecran de 6.1

Adresat celor care nu se pot hotărî dacă să aleagă un smartphone sau o tabletă, aşa că preferă să aibă ambele gadgeturi într-un singur produs, Huawei Ascend Mate nu este tocmai uşor de manevrat cu o singură mână şi nici confortabil de ţinut la ureche, însă compensează oferind o experienţă Android cu adevărat premium. Ajutat de tehnologia Magic Touch, ecranul cu rezoluţie HD poate fi controlat chiar şi prin mănuşi, astfel că folosirea telefonului în zilele reci de iarnă nu ar trebui să pună probleme. La capitolul optimizări software, Ascend Mate se bucură de o interfaţă cu um mod de utilizare pentru o singură mână, ce restrânge tastatura virtuală şi dialpad-ul în partea de jos a eranului.

Huawei Ascend Mate - carcasă de 9.9 mm grosime

În carcasa cu o grosime de 9.9 mm se ascunde un acumulator de 4050 mAh, ce ar trebui să acopere fără prea mari probleme necesarul de energie pentru ecranul de 6.1″ cu tehnologie LTPS LCD şi chipsetul Huawei K3V2 tactat la o frecvenţă de 1.5 GHz.

Huawei Ascend Mate - camera foto de 8 MP

Configuraţia mai include 2 GB memorie RAM şi o cameră foto de 8 MP ce promite să fie pe placul amatorilor de fotografie şi filmuleţe la rezoluţie 1080p.

Din păcate, zvonurile iniţiale ce anunţau prezenţa unui ecran Full HD şi chipset la 1.8 GHz nu s-au adeverit, Huawei alegând probabil să taie din specificaţii în speranţa obţinerii unui preţ mai mic, ce ar putea contribui la sporirea volumului de vânzări.

Per total, Huawei Ascend Mate este un smartphone interesant, a cărui carcasă este modelată în jurul ecranului generos în aşa fel încât să nu lase prea mult spaţiu irosit. Totuşi, găsirea unui buzunar suficient de încăpător ar putea fi o problemă, iar în lipsa unui headset bluetooh desfăşurarea apelurilor ţinând la ureche un telefon Huawei Ascend Mate ar putea stârni zâmbete din partea celor din jur.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult