Huawei G8, varianta accesibilă a top-ului de gamă Huawei Mate S

04.09.2015

Prezentat ca un competitor pentru modelul iPhone 6 Plus, Huawei Mate S este un smartphone puternic, dar cam costisitor pentru cumpărătorii de rând. Aici intră în scenă Huawei G8, un smartphone foarte elegant prezentat în carcasă metalică, oferind un pachet de dotări competitiv.

Huawei G8, varianta accesibilă a top-ului de gamă Huawei Mate S

Puţin mai mare şi mai gros decât modelul Mate S, Huawei G8 substituie ecranul AMOLED cu unul TFT LCD, însă păstrează neschimbată diagonala de afişare (5.5˝) şi rezoluţia Full HD. Pe spatele carcasei poate fi observat senzorul de amprente, alături de camera foto cu rezoluţie 13MP, bazată pe un senzor optic cu tehnologie BSI. Amatorii de poze selfie au la dispoziţie şi o cameră frontală de 5MP, prevăzută însă cu focalizare fixă.

Tot pe spatele carcasei pot fi observate cele două antene, câte un a la fiecare capăt, garantând stabilitatea semnalului indiferent de cum ţinem telefonul în palme.

La interior, chipsetul Kirin 935 a fost înlocuit de soluţia mai puţin costisitoare Snapdragon 615, cu procesor octa-core. Din fericire, cantitatea de 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare (22 GB disponibili efectiv) au rămas neschimbate. La fel şi acumulatorul de 3000 mAh, care ar trebui să ofere cel puţin două zile de autonomie.

Huawei Mate S este aşteptat în magazine cu preţul de 730 dolari. Cât despre varianta accesibilă Huawei G8, disponibilitatea în magazine şi preţul la vânzare nu au fost precizate de oficialii companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult