Huawei lansează cel mai ieftin smartphone quad-core

15.01.2013
Huawei lansează cel mai ieftin smartphone quad-core

Huawei Ascend G520 promite să fie cel mai accesibil smartphone quad-core de până acum. Modelul vine cu sistem Android 4.0 şi este înzestrat cu un ecran de 4.5 inch, bazat pe tehnologie IPS.

Huawei Ascend G520

În carcasa cu design nu foarte extravagant, Huawei G520 ascunde un chipset MediaTek MT6589 cu 4 nuclee ARM Cortex-A7 la 1.2 GHz. Chip-ul oferă performanţe mai mici decât în cazul soluţiilor premium oferite de Nvidia sau Qualcomm, dar competitive pentru segmentul de piaţă căruia i se adresează. Sistemul de operare şi aplicaţiile rulate au la dispoziţie 512 MB memorie RAM.

Rezoluţia ecranului de 4.5 inch nu este cunoscută în acest moment, dar vestea folosirii unui model cu tehnologie IPS este promiţătoare din punct de vedere al calităţii imaginii. Camera foto instalată pe spatele carcasei nu promite foarte mult, având doar un senzor cu rezoluţie 5 MP.

Lansat iniţial pentru piaţa din China, unde va putea fi cumpărat chiar de săptămâna viitoare la un preţ de aproximativ 169 euro sau mai puţin la pachet cu abonament, Huawei G520 ar putea avea parte şi de o lansare internaţională, însă data şi preţul de vânzare nu sunt cunoscute până în acest moment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult