Huawei lansează Harmony OS 2.0 beta pe telefoane. Care sunt modelele compatibile

16.12.2020
Huawei lansează Harmony OS 2.0 beta pe telefoane. Care sunt modelele compatibile

Harmony OS, sau Hong Meng așa cum era cunoscut în China înainte de lansarea oficială, ar putea fi salvarea smartphone-urilor de la Huawei în urma restricțiilor care face imposibilă utilizarea serviciilor Google. Acesta este sistemul de operare proprietar al companiei, care se regăsește deja pe televizoare inteligente, iar de anul viitor va ajunge și pe telefoane mobile și ceasuri. Așa cum a promis în urmă cu câteva luni, Huawei a lansat o versiune beta a sistemului de operare Harmony OS 2.0. Dezvoltatorii din China pot să testeze noul sistem de operare chiar acum.

De ce este Harmony OS o veste bună pentru Huawei? Pentru că nu mai depinde de Google pentru dezvoltarea platformei. Astfel, compania ar putea realiza actualizări de software mai repede și le-ar putea aduce pe dispozitivele fanilor într-un timp mai scurt. De asemenea, nu va mai trebui să modifice software-ul pentru a-i adăuga tot felul de funcții pe care Google nu le oferă implicit, în timp ce serviciile Huawei ar putea fi și mai adânc integrate, pentru o experiență mai bună.

Acesta ar putea deveni un sistem de operare concurent cu Android într-o manieră similară cu ceea ce face Apple cu iOS.

Din punct de vedere vizual, un clip care a ajuns pe internet prezintă o interfață similară cu cea de pe EMUI 11 pe noul Harmony OS 2.0. Momentan acesta pare să fie destul de „gol”, întrucât este prima variantă disponibilă public, însă, în timp, acesta va fi îmbunătățit cu mai multe funcții și probabil cu o interfață mai modernizată.

Harmony OS 2.0 este disponibil în versiune beta pentru aproximativ 10.000 de dezvoltatori software și este compatibilă cu telefoane Huawei deja disponibile pe piață. Testele se fac însă doar pe trei dispozitive, suportul pentru alte modele urmând să apară mai târziu.

Lista telefoanelor care primesc Harmony OS 2.0 beta

  • Huawei P40
  • Huawei P40 Pro
  • Huawei Mate 30
  • Huawei Mate 30 Pro
  • MatePad Pro

Huawei a promis că va oferi anul viitor Harmony OS pentru smartphone-uri, iar utilizatorii vor avea posibilitatea să aleagă între noul sistem de operare și Android 11 și EMUI 11. Momentan, dispozitivele actualizate la Harmony OS se pot întoarce la EMUI 11. Probabil că dispozitivele care vor fi lansate în viitor cu Harmony OS preinstalat nu vor mai fi compatibile și cu Android.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult