Huawei lansează P40 4G, o variantă mai ieftină a flagship-ului din 2020

28.02.2021
Huawei lansează P40 4G, o variantă mai ieftină a flagship-ului din 2020

Huawei se pregătește de lansarea următoarei sale generații de flagship-uri, însă nici generația precedentă nu este ignorată. La aproape un an de la apariție, seria Huawei P40 primește un nou membru: pentru prima dată, va integra un model cu 4G în loc de 5G. Huawei P40 4G debutează momentan în China, însă cu siguranță, dacă există cerere, va fi lansat și în alte regiuni, probabil la un preț mai mic.

Huawei P40 4G este un telefon aproape identic cu cel de anul trecut

Huawei P40 în varianta standard era deja un smartphone destul de performant, iar noul model cu 4G nu va scădea din performanțele sale foarte mult. Telefonul este în mare parte identic: folosește un ecran OLED cu diagonală de 6,1” și rezoluție Full HD+, beneficiază de chipset-ul Kirin 990 și este echipat cu unul dintre cei mai performanți senzori foto de pe piață: Sony IMX700 cu rezoluție de 50 megapixeli. Aceasta este alăturată unor camere de de 16 și 8 megapxieli pentru obiective ultra-wide și zoom 3x.

Kirin 990 în varianta standard este un procesor cu performanță puțin mai slabă decât modelul Kirin 990 5G, însă comparabil în majoritatea situațiilor de utilizare. Folosește un proces de fabricație pe 7nm, față de 7nm+ EUV, dar și nuclee ARM din generația precedentă.

Huawei P40 4G va fi livrat însă în doar două variante de culoare: Frost Silver și Dark Blue și va beneficia de Android 10 cu EMUI 10.1 preinstalat din fabrică (fără servicii Google, desigur). Modelele recente de telefoane Huawei folosesc tot Android 10, însă beneficiază de interfața EMUI 11, lansată în toamna anului trecut alături de seria Mate 40.

Va exista însă o singură variantă de configurație hardware: cu 8 GB memorie RAM și 128 GB stocare internă. Prețul pentru noul model în China va fi de 4.000 yuan, adică de 510 euro. Prețul este semnificativ mai mic decât cel al unui model Huawei P40 cu 5G la lansare anul trecut.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult