Huawei Mate 10 Pro, încă un smartphone care sacrifică uşurinţa la reparare de dragul esteticii

Huawei Mate 10 Pro, încă un smartphone care sacrifică uşurinţa la reparare de dragul esteticii

Acoperit cu sticlă pe ambele laturi, Huawei Mate 10 Pro nu inspiră prea multă încredere în ce priveşte rezistenţa la căzături. Din păcate, temerile sunt justificate, modul de asamblare a carcasei realizată din sticlă şi metal făcând reparaţiile în afara garanţiei extrem de costisitoare şi riscante.

Dezasamblat de specialiştii iFixit, Mate 10 Pro a ieşit mai degrabă şifonat, adezivul aplicat cu generozitate pentru fixarea şi etanşarea carcasei deteriorând tasta Volum prezentă în lateral. Presupunând că nu este spart deja, ecranul fixat cu adeziv va fi aproape sigur distrus în eventualitatea în care se încearcă separarea sa de corpul carcasei. O altă „surpriză” este dată de şuruburile confecţionate dintr-un aliaj non-magnetic, dificil de manevrat folosind şurubelniţe obişnuite.  

Fixat cu adeziv, acumulatorul de 4000mAh poate fi slăbit şi în cele din urmă extras prin încălzire, înlocuirea sa nefiind un obstacol de netrecut. În mod ciudat, Huawei a omis pentru acest vârf de gamă includerea funcţiei de încărcare wireless, relativ uşor de implementat datorită carcasei din sticlă.

Singura componentă modulară, uşor de înlocuit, este portul USB.

La final, Huawei Mate 10 Pro obţine din partea specialiştilor iFixit un scor de reparabilitate de 4 din 10 puncte, mai bine decât ultima generaţie Surface Laptop de la Microsoft, dar nu încurajator.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult