Huawei Mate 20 Pro ar putea fi livrat cu ecran curbat şi încărcare wireless în două sensuri

20.09.2018
Huawei Mate 20 Pro ar putea fi livrat cu ecran curbat şi încărcare wireless în două sensuri

Huawei Mate 20 Pro va fi probabil ultimul smartphone important care se va lansa în 2018, iar producătorul chinez nu s-a ferit până acum să ofere mici detalii despre acesta. Desigur, până la evenimentul de pe 16 octombrie, compania va încerca să păstreze cât mai multe informaţii ascunse, însă în era internetului este greu să mai facă asta. Astfel, avem câteva noi informaţii neoficiale despre telefon, referitoare la design şi capabilităţi.

Noi imagini cu telefonul Mate 20 Pro au apărut pe WinFuture, confirmând din nou design-ul pe care acest dispozitiv îl va adopta. Vorbim despre un model cu ecran decupat în partea de sus (un decupaj mai mare decât pe seria P20), cu ecran curbat la margini, similar cu modelele Samsung din ultimii ani. Acest design a mai apărut şi în imagini mai vechi, deci posibilitatea ca acesta să fie design-ul final al telefonului este mare.

Galerie foto

Primele leak-uri referitoare la Mate 20 sugera că va avea o cameră triplă încadrată într-un pătrat rotunjit la colţuri, iar un nou clip de promovare de la Huawei confirmă acest lucru din nou, materialul fiind încadrat într-o astfel de formă. De altfel, reprezentanţii Huawei au fost văzuţi cu telefonul în mână la IFA, ansamblul de cameră fiind exact în acea formă.

În cele din urmă, avem un nou leak care sugerează că Mate 20 Pro va beneficia de încărcare wireless. Acesta ar fi al doilea telefon Huawei cu această capabilitate, primul fiind Mate RS Porsche Design, modelul de lux lansat odată cu seria P20. Mate 20 însă acesta nu numai că va putea fi încărcat printr-un încărcător Qi, ci va putea la rândul său să încarce alte dispozitive compatibile cu acest standard.

De exemplu, noile căşti wireless Huawei Freebuds 2 Pro, inspirate de design-ul AirPods, ar putea avea în partea de jos a cutiei un receptor Qi. Plasând cutia pe spatele lui Mate 20 Pro, aceasta va putea să se încarce de la telefon. Desigur, această funcţie ar trebui folosită doar în cazuri de urgenţă, întrucât autonomia telefonului va avea cu siguranţă de suferit.

Galerie foto

Ne despart vreo trei săptămâni de momentul în care Mate 20 şi versiunea sa „Pro” vor fi prezentate în mod oficial, moment în care vom putea confirma sau infirma aceste zvonuri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult