Huawei Mate 30 ar putea fi primul smartphone cu triple camera şi 40MP pe doi dintre senzorii de imagine

01.08.2019
Huawei Mate 30 ar putea fi primul smartphone cu triple camera şi 40MP pe doi dintre senzorii de imagine

Aşteptată pentru lansare în cursul acestei toamne, noua serie Huawei Mate 30 şi Mate 30 Pro se aliniază tendinţei mai mult sau mai puţin forţată de includere a unui ornament pătrat pentru camera foto principală. Însă asemănările cu seria de telefoane Pixel 4, Huawei folosind o configuraţie substanţial diferită pentru grupul optic.

Potrivit ultimelor zvonuri, Huawei Mate 30 Pro va oferi aproximativ aceeaşi claritate a imaginii la fotografiere normală şi în modul wide, două dintre camerele foto aflate pe spatele telefonului primind senzori de 40MP. Astfel, în prima situaţie avem lentile normale cu deschidere f/1.6 – f/1.4, optimizate pentru captură video şi cuplate unui senzor optic cu dimensiune 1/1.5 inch. Al doilea senzor optic are dimensiune 1/1.7 inch şi este cuplat unor lentile ultra-wide cu deschidere la 120°, fiind ideal pentru poze de aproape în care vrem să cuprindem cât mai multe persoane.

Al treilea senzor de imagine este un modul cu senzor de 5MP mult mai compact, cuplat unor lentile care permit obţinerea de poze cu zoom optic 5X, fără pierderi de calitate (dacă nu luăm în calcul rezoluţia mai mică a imaginii). Similar vârfului de gamă Huawei P30 Pro, senzorul optic principal foloseşte o matrice de pixeli cu format RYYB, oferind o mai bună calitate a imaginii.

Setul exact de specificaţii nu este cunoscut, însă aşteptările sunt pentru includerea chipsetului Kirin 985, modem 5G şi funcţie de încărcare wireless pentru Mate 30. Pachetul cu accesorii ar putea conţine şi un Adaptor AC cu funcţie de încărcare rapidă, capabil să furnizeze o putere de până la 50W prin cablul USB-C.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult