Huawei Mate 40 Pro 4G, nu P50, va fi primul telefon cu HarmonyOS

26.04.2021
Huawei Mate 40 Pro 4G, nu P50, va fi primul telefon cu HarmonyOS

Huawei se pregătește de lansarea Harmony OS pentru smartphone-uri, însă ne-am fi așteptat ca debutul acestui sistem de operare să vină odată cu seria Huawei P50, care tot întârzie să apară. Se pare însă că software-ul Harmony OS 2.0 ar putea fi pentru prima dată instalat pe un telefon despre care știam deja câteva detalii, varianta Mate 40 Pro 4G, care urmează să debuteze în China. Este vorba despre o versiune nouă a telefonului high-end lansat în toamna anului trecut.

HarmonyOS 2.0 va fi instalat din fabrică pe Mate 40 Pro 4G de la Huawei

Huawei Mate 40 Pro 4G a apărut în baza de date TENAA, comisia care aprobă pentru vânzare dispozitivele electronice în China. Telefonul este listat acolo cu un procesor tactat la 3,1 GHz, echipat cu 6, 8 sau 12 GB memorie RAM și care folosește software-ul HarmonyOS 2.0. Sistemul de operare este în beta de câteva luni deja și era așteptat deja încă din luna martie, când se zvonea că seria Huawei P50 va fi prezentată oficial.

Chipset-ul care stă la baza lui Mate 40 Pro 4G pare să fie tot un Kirin 9000, însă într-o variantă care nu integrează modem-ul 5G. Asta pentru că SUA interzice producătorilor de cipuri să livreze tehnologii 5G către Huawei atât timp cât tehnologia folosită pentru dezvoltarea acestora este de origine americană. Din acest motiv, Huawei nu a mai putut produce sau cumpăra cipuri nici de la parteneri pentru dezvoltarea de noi modele de smartphone-uri.

HarmonyOS 2.0 nu este însă un sistem de operare 100% nou. Acesta are în continuare la bază codul Android 10 de la Google în versiunea open source, însă conține modificări substanțiale din partea companiei chineze. Desigur, acest lucru înseamnă că toate aplicațiile din AppGallery adaptate la Huawei Mobile Services (HMS) vor funcționa direct e noile telefoane care folosesc HarmonyOS.

Având în vedere că Mate 40 Pro 4G este deja în laboratoarele TENAA, o lansare pe piață este iminentă.

sursa: Gizmochina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult