Huawei Mate 40 și Mate 40 Pro vor folosi ecrane OLED de la BOE. Vor renunța la notch

22.07.2020
Huawei Mate 40 și Mate 40 Pro vor folosi ecrane OLED de la BOE. Vor renunța la notch

În ciuda dificultăților pe care le întâlnește Huawei pe mai multe fronturi, compania nu pare să ia nicio pauză. Seria de telefoane Huawei Mate 40 va fi lansată la toamnă, iar noi zvonuri vorbesc în special despre ecranele acestor dispozitive. Se pare că BOE, producătorul chinez de ecrane, va fi partenerul principal al Huawei pentru seria Mate 40, care va oferi paneluri OLED atât pentru varianta de bază, cât și pentru modelul Pro. Pentru modelul Pro însă, BOE va livra însă paneluri alături de alți doi parteneri.

BOE va fi partenerul principal Huawei pentru ecrane OLED pe seria Mate 40

Noile informații vin din mai multe surse precum The Elec și câțiva leakeri de pe Twitter. Elec spune că tehnologia BOE se apropie cu pași repezi de cea pe care o dezvoltă LG și Samsung, doi veterani pe piața OLED. Se pare că Huawei a ales pentru modelul standard de Mate 40 să integreze exclusiv paneluri de la producătorul chinez. Pentru Huawei Mate 40 Pro, care va beneficia de un ecran mai performant, compania va opta atât pentru paneluri BOE, cât și LG și Samsung. Probabil că specificațiile sunt atât de înalte, încât fiecare companie va putea livra la timp un număr limitat de unități.

Cert este că BOE a avansat foarte mult în ultimii câțiva ani. Chiar și Apple ia în considerare să cumpere paneluri OLED de la această companie. Se pare însă că pentru seria iPhone 12, BOE nu a reușit să se ridice la standardele impuse de Apple sau nu poate să asigure cantitatea necesară de paneluri.

Noile telefoane vor renunța la notch

Noile informații despre seria Mate 40 însă spun că Huawei renunță la „notch”. Modelele Mate 20 Pro și Mate 30 Pro aveau decupaje în ecran similare cu cele de pe iPhone pentru că foloseau sisteme de autentificare facială comparabile. Pentru Mate 40 și Mate 40 Pro, Huawei va apela la ecran perforate, așa cum fac majoritatea companiilor în 2020. Mate 40 urmează să ofere un ecran ușor curbat la margini, cu decupaj pentru o singură cameră foto frontală. Mate 40 Pro ar putea însă să continue în direcția Mate 30 Pro, cu un ecran de tip „cascadă”, prelungit pe ambele laterale, cu un decupaj în formă de „pastilă”, pentru a găzdui două camere frontale.

Informațiile recente spun că Huawei ia în considerare lansarea mai multor revizii hardware pentru seria Mate 40. Pentru că TSMC nu va putea livra destule procesoare Kirin 1020 pentru aceste modele, Huawei ar putea echipa toate dispozitivele Mate 40 care se vând în afara Chinei cu alternative de la MediaTek. Telefoanele Huawei din 2021 ar putea să folosească și chipset-uri Snapdragon de la Qualcomm.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult