Huawei Mate 8 – imagini, specificaţii şi preţul rezervat celui mai avansat smartphone Huawei

19.10.2015
Huawei Mate 8 - imagini, specificaţii şi preţul rezervat celui mai avansat smartphone Huawei

Carcasă metalică şi design uniboy, ecran QHD de 6.0˝, un cititor de amprente foarte rapid şi cameră foto performantă – Huawei Mate 8 promite să fie un rival de temut pentru Galaxy Note 5, LG G4 Pro şi alte phablet-uri pregătite pentru lansare spre finalul acestui an.

Huawei Mate 8 - imagini, specificaţii şi preţul rezervat celui mai avansat smartphone Huawei

Surprins în imagini de prezentare neoficiale, Huawei Mate 8 se prezintă cu o carcasă elegantă din metal şlefuit, adăpostind un ecran de 6.0˝ cu rezoluţie 1440p şi o platformă bazată pe noul chipset Kirin 950, produs de Huawei folosind procesul de fabricaţie 16nm şi tranzistori cu tehnologie FinFET. Acesta dispune de două module quad-core funcţionând în configuraţie big.LITTLE, cu 4 nuclee Cortex-A72 la 2.4 GHz şi 4 nuclee Cortex-A53 la 2.0 GHz, împreună generând un nivel de performanţă comparabil soluţiei Exynos 7420 oferită de Samsung, sau chipsetul Snapdragon 810 produs de Qualcomm.

Şi performanţele 3D vor fi la un nivel foarte competitiv, Huawei alegând pentru Kirin 950 un GPU bazat pe nucleul Mali-T880, cu 16 unităţi de procesare şi pregătit să ruleze cele mai noi jocuri de Android la un nivel optim de calitate. Pentru asta, Mate 8 include şi o cantitate de 3GB memorie RAM, sau 4GB, în funcţie de versiune. Pe lista dotărilor mai intră o cameră foto de 13 MP, coprocesor i7, respectiv procesor de sunet HiFi 4 independent, promiţând o experienţă audio la calitate de invidiat.

Încă neoficială, lista de preţuri rezervată pentru piaţa chineză porneşte de la echivalentul a 520 dolari pentru modelul Mate 8 cu 3GB memorie RAM, respectiv 610 dolari pentru varianta cu 4GB memorie RAM. În funcţie de buget, cumpărătorii vor putea alege între un exemplar Huawei Mate 8 cu 32GB, respectiv 64GB memorie internă. Potrivit zvonurilor, noul smartphone va putea fi găsit în magazine înainte de finalul acestui an, posibil încă din luna noiembrie sau începutul lunii decembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult