Huawei Mate 9 ar putea debuta alături de chipset-ul proprietar Kirin 960

12.09.2016
Huawei Mate 9 ar putea debuta alături de chipset-ul proprietar Kirin 960
Huawei a intrat într-un ciclu de lansare bine pus la punct. În fiecare primăvară primim câte un terminal flagship din seria P, care este urmat de un dispozitiv din gama Honor şi în toamnă de un phablet din familia Mate. Având în vedere că P9 şi Honor 8 au ajuns deja pe piaţă, urmează Huawei Mate 9, care va debuta ca de obicei alături de un nou chipset proprietar high-end.
 
 
Primele informaţii neoficiale despre acesta sugerează că Huawei va lansa Mate 9 alături de noul chipset proprietar HiSilicon Kirin 960, care va fi bazat pe patru nuclee Cortex-A73 şi patru nuclee low-power cortex A53. Acesta va fi realizat pe procesul de fabricaţie pe 16nm de la TSMC, care îi va permite să ruleze la frecvenţe mai mari faţă de generaţiile precedente. Se pare că noul Mate 9 va beneficia de un sistem dual-camera cu senzori de 20 de megapixeli, un upgrade semnificativ faţă de P9 şi Honor 9, care va beneficia şi de stabilizare optică.
 

 

 
Modelele Mate 9 vin de obicei cu display şi acumulator mai mari decât variantele P şi Honor, însă nu este clar dacă vom asista şi la un upgrade la capitolul rezoluţie. Huawei a lansat foarte puţine modele cu ecran QHD pe piaţă, excepţiile fiind Nexus 6P de anul trecut şi modelul Huawei Honor V8 de anul acesta. Odată cu adopţia rezoluţiei pe un terminal Mate, probabil că acesta va deveni standardul pentru modelele high-end din viitor.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult