Huawei Mate X ar putea fi lansat într-o versiune revizuită, motorizată de noul chipset Kirin 990

19.08.2019
Huawei Mate X ar putea fi lansat într-o versiune revizuită, motorizată de noul chipset Kirin 990

Aflat deja la cea de-a doua amânare, telefonul pliabil Huawei Mate X ar putea avea debutul oficial abia în luna noiembrie, după rivalul Galaxy Fold. Vestea bună este noua versiune Mate X primeşte îmbunătăţiri majore, venind echipată cu un ecran în plus şi procesor mai rapid.

Deşi nu intenţionau asta, rivalii din tabăra Samsung probabil că au scutit Huawei de propriile probleme cauzate de livrarea unui design de produs prea puţin testat în condiţii reale, zgomotul mediatic generat de eşecul foarte vizibil al lansării Galaxy Fold permiţând ca dezvăluirea telefonului Mate X să rămână un simplu exerciţiu de PR. Putem doar presupune că odată întors în laboratoarele de testare şi supus unei examinări ceva mai riguroase, problemele au început să iasă iveală şi pentru Mate X, Huawei decizând că se impune mai mult decât o simplă cosmetizare a designului iniţial.

Cert este că timpul nu a fost irosit, Huawei Mate X primind o platformă hardware bazată pe Kirin 990, superior modelului Kirin 985 zvonit să fie livrat pentru flagship-ul Mate 30 Pro. Pe lista de upgrade intră şi modulul quad-camera de pe Mate 30 Pro, având senzor de imagine cu format RYYB ce promite calitate sporită a imaginii.

Având în vedere complicaţiile care au oprit lansarea Galaxy Fold şi perspectiva ca modelul Mate X să sosească mai târziu, cei de la Huawei nu-şi pot permite o lansare umbrită de incidente care să pună din nou la încercare încrederea publicului în telefoane pliabile.

Potrivit zvonurilor, Huawei ar fi reproiectat şi zona de pliere a ecranului, noul design de balama protejând suprafaţa expusă a ecranului împotriva uzurii. O altă îmbunătăţire vizează butonul folosit pentru eliberarea ecranului din modul pliat, forma aplatizată prevenind apăsarea accidentală.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult