Huawei Mate X2: ecran de 8″ pliabil, cameră de 50 megapixeli și preț de 2.300 euro

22.02.2021
Huawei Mate X2: ecran de 8

Huawei începe anul 2021 în forță, lansând cel de-al treilea model de smartphone cu ecran pliabil din portofoliul său, Mate X2. Noul telefon adoptă un design complet nou pentru această serie, fiind mai apropiat de cel al telefoanelor Galaxy Z Fold de la Samsung, decât de Mate X și Mate Xs. Noul model integrează două ecrane, dintre care doar cel interior este pliabil, camere avansate cu zoom periscopic 10x, cât și cel mai puternic procesor proprietar de la Huawei: Kirin 9900 5G.

Mate X2 schimbă complet design-ul seriei de telefoane pliabile de la Huawei

Noul smartphone pliabil Huawei este momentan anunțat doar pentru piața din China. Acest lucru înseamnă că probabil că atunci când va ajunge pe alte piețe, va fi disponibil în cantități foarte limitate, așa cum s-a întâmplat și cu modelul Mate Xs de anul trecut.

mate x2 overview

În materie de specificații, avem de a face cu unul dintre cele mai bine dotate dispozitive pliabile de pe piață. Un ecran exterior de 6,45” cu rezoluție 2.700 x 1.160 pixeli și refresh rate la 90 Hz, alături de un ecran interior de 8”  cu rezoluție 2.480 x 2.200 pixeli, tot la 90 Hz. În comparație, Samsung folosește un ecran exterior la 60 Hz și unul interior la 120 Hz. Samsung a ales însă să nu decupeze decât un singur ecran, fiind integrată o singură cameră frontală, pe cel exterior. Ecranul interior este complet, fără decupaje.

La interior se regăsește procesorul Kirin 9900 5G, pe 5nm, alături de 8 GB memorie RAM și cu opțiuni de 256 sau 512 GB stocare internă. Camera principală folosește un senzor de 50 megapixeli, cu o cameră ultra-wide de 16 megapixeli și două camere cu zoom 3X de 12 megapixei și 10x de 8 megapixeli. Performanța foto a lui Huawei Mate X2 ar trebui să fie comparabilă cu ce a altor flagship-uri ale companiei din 2020. Totul este alimentat de un acumulator de 4.500 mAh, cu încărcare rapidă la 55W.


În materie de design, Huawei se laudă cu două jumătăți în formă de triunghi în oglindă și cu o balama care permite plierea perfectă a celor două părți. Astfel, Huawei Mate X2 este mai subțire decât alte modele concurente, în timp ce creează o urmă mai mică pe mijlocul ecranului, datorită plierii în formă de picătură de apă în interiorul balamalei. Telefonul va fi livrat în patru culori: alb, negru, albastru și roz.

Prețul noului flagship Huawei este în ton cu cel al generațiilor anterioare

Pentru că Mate X2 a fost anunțat momentan doar pentru piața din China, nu se cunosc foarte multe despre software-ul telefonului atunci când ajunge în Europa. Momentan, sistemul de operare este tot Android cu EMUI, nu HarmonyOS. Desigur, indiferent dacă va fi EMUI sau HarmonyOS, Mate X2 va ajunge în Europa fără servicii Google atât timp cât există restricțiile SUA asupra companiei.

Desigur, toate aceste capabilități high-end costă. În China, Huawei Mate X2 va fi disponibil începând cu data de 25 februarie la un preț de 17.999 yuan (2.290 euro) pentru varianta 256 GB și 18.999 yuan (2.415 euro) pentru varianta de 512 GB.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult