HUAWEI MateBook, un nou portabil 2-în-1 cu design premium şi tastatură detaşabilă

23.02.2016
HUAWEI MateBook, un nou portabil 2-în-1 cu design premium şi tastatură detaşabilă

Venind ca o alternativă pentru seria de produse Microsoft Surface, HUAWEI Matebook ia forma unei tablete gigant cu ecran QHD de 12˝, livrată cu o tastatură detaşabilă care poate funcţiona şi ca husă pentru transport.

În ciuda dimensiunilor apreciabile, tableta construită pe un şasiu metalic are o greutate absolut rezonabilă, de 630 grame. Corpul de 6.9 mm grosime ascunde o configuraţie puternică, bazată pe cea de-a şasea generaţie de procesoare Core M de la Intel.

HUAWEI MateBook

Livrat cu sistemul de operare Windows 10, Huawei MateBook integrează funcţiile pentru productivitate oferite de Microsoft, alături de browserul Edge şi asistentul personal digital Cortana.

˝Colaborarea noastră cu Huawei oferă consumatorilor o nouă modalitate de a experimenta platforma Windows 10 pe un dispozitiv elegant,” a declarat Peter Han, Vice Preşedinte Worldwide OEM Marketing Microsoft Corp. “Huawei apreciază felul în care consumatorii vor să interacţioneze cu dispozitivele lor şi vine cu o abordare proaspătă în această zonă. Relaţia noastră cu Huawei este un exemplu bun al ecosistemului în creştere de dispozitive portabile premium care rulează Windows 10.”

În funcţie de bugetul alocat, cumpărătorii au de ales între varianta mai accesibilă cu procesor Core i5 şi alternativa mai performantă cu procesor Core i7. Cu preţ de pornire începând de la 799 euro şi o limită superioară de 1699 euro, tableta poate fi echipată cu până la 8GB memorie RAM şi 512 GB spaţiu de stocare (SSD). Pachetul standard include difuzoare stereo cu tehnologie Dolby, un acumulator de 4430 mAh ce promite până la 9 ore de funcţionare la redare video şi activităţi de birou, respectiv tastatura detaşabilă acoperită cu piele ecologică.

Opţional, tableta poate fi achiziţionată şi cu stylus-ul Huawei MatePen, disponibil cu preţul de 69 euro. Compensând pentru carcasa subţire ce nu permite acomodarea de conectori suplimentari, accesoriul MateDock adaugă porturi USB-A, USB-C, micro USB, Ethernet şi un acumulator extern pentru suplimentarea autonomiei. Din păcate costul suplimentar de 99 euro nu este chiar neglijabil.

Stylus-ul Huawei MatePen

Cu finisaje premium şi o carcasă protejată la stropirea cu apă, HUAWEI MateBook va fi disponibil în Asia, Europa şi America de Nord în lunile următoare în două variante de culoare: gri şi auriu.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult