Huawei Nova 10 și Nova 10 Pro, pregătite pentru lansare. Lista de specificații hardware

27.06.2022
Huawei Nova 10 și Nova 10 Pro, pregătite pentru lansare. Lista de specificații hardware

Seria Nova de la Huawei se dovedește a fi una dintre cele mai populare ale brand-ului chinez, oferind cel mai bun balans între preț și performanță din oferta sa. Huawei pare că recunoaște acest lucru și continua seria, în ciuda vânzărilor în scădere și problemelor pe care le-a avut pe această piață în ultimii trei ani. Primele imagini reale cu telefoanele Nova 10 și Nova 10 Pro de la Huawei au apărut în spațiul online, cu tot cu o listă completă de specificații hardware, care sugerează îmbunătățiri în special la nivelul camerelor.

Huawei Nova 10 Pro se apropie mult de flagship-ul P50 Pro

Modelul Huawei Nova 10 Pro pare să fie un telefon „aproape flagship”, oferind un ecran mare, de 6,78” cu rezoluție similară cu P50 Pro, 2.652 x 1.200 pixeli la 120 Hz, panel OLED și chipset Snapdragon 778G cu modem 4G de la Qualcomm. Telefonul va fi disponibil doar cu 8 GB RAM, dar cu două opțiuni de stocare: 128 sau 256 GB. Bateria de 4.500 mAh va putea fi încărcată la 100W, iar software-ul integrat este, desigur HarmonyOS 2, fiind vorba despre un „leak din China”. Probabil că în Europa, telefonul va fi livrat cu EMUI, întrucât, momentan, HarmonyOS este disponibil doar pe tablete în această regiune.

Camerele foto sunt însă semnificativ îmbunătățite. Vorbim despre o cameră principală de 50 megapixeli, 8 megapixeli pentru camera ultra wide și un senzor de adâncime cu rezoluție nespecificată (probabil 2MP). Pe partea din față însă, avem două camere: una ultrawide de 60 megapixeli, cea mai mare rezoluție de pe întregul dispozitiv, alături de o cameră pentru portret de 8 megapixeli. Probabil că rezoluția înaltă a camerei ultrawide va fi folosită pentru a urmări subiectul în timpul apelurilor.

huawei nova 10

Nova 10 „standard” nu este mult diferit

Modelul Nova 10 „standard” este puțin mai mic, dar tot mare, cu un ecran cu diagonală de 6,67”. Acesta folosește un panel OLED cu rezoluție Full HD+ și 120 Hz, dar beneficiază în rest de o configurație similară: chipset Snapdragon 778G cu 4G, 8 GB RAM și 128 sau 256 GB stocare internă. Acest model va integra o baterie mai modestă, de 4.000 mAh și încărcare puțin mai lentă, la 66W.

Surprinzător este însă faptul că sistemele de camere sunt aproape identice: 50 + 8 + 2 megapixeli pe spate și o singură cameră de 60 megapixeli pe partea din față, cea ultra wide. Singura cameră care lipsește este cea de portret de pe partea din față.

Telefoanele ar putea fi anunțate foarte curând, probabil chiar în cursul lunii iulie. Având în vedere că modelele Nova au fost lansate anterior și în România, ne așteptăm să le vedem și pe acestea în magazinele autohtone.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult