Huawei Nova 2 apare în primele imagini neoficiale. Împrumută elemente de design de la P10

04.05.2017
Huawei Nova 2 apare în primele imagini neoficiale. Împrumută elemente de design de la P10

Toamna anului trecut a adus lansarea unei noi game de smartphone-uri de la Huawei numită Nova. Aceasta oferea design şi materiale premium, alături de hardware mid-range, fiind destul de similare cu modelele mai scumpe produse de companie la exterior. Se pare că seria Nova 2 va continua pe acest trend, împrumutând câteva elemente exterioare de la noul Huawei P10. Primele imagini cu dispozitivul şi detalii despre acesta vin de pe site-ul TENAA, comisia de certificare a electronicelor din China.

Nova 2 de la Huawei pare să fie o versiune mid-range premium a lui Huawei P10. Telefonul este realizat din sticlă şi aluminiu, beneficiază de un sistem dual-camera pe partea din spate şi foloseşte acelaşi sistem de antene care merg pe conturul carcasei, ca în cazul modelului din gama flagship. Spre diferenţă de acesta însă, Nova 2 vine cu un senzor de amprentă pe partea din spate, de formă rotundă.

Display-ul de 5” beneficiază însă doar de rezoluţie HD, iar la interior a fost implementat un chipset Snapdragon 625 cu 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare. Este ciudat să vedem un smartphone Huawei fără chipset Kirin, întrucât majoritatea modelelor companiei au folosit aceste modele proprietare. Acumulatorul de 3.020 mAh promite autonomie ridicată, având în vedere că nu este cu mult mai mic decât cel de pe P10, iar hardware-ul ar trebui să consume mai puţină energie decât modelul mai puternic. Nu în ultimul rând, camerele foto de pe spate vin echipate cu senzori de 12 megapixeli, în timp ce camera frontală vine cu senzor de 8 megapixeli.

Întrucât telefonul a ajuns pe bancul de teste TENAA, anunţul oficial este iminent, iar zvonurile vorbesc şi despre o versiune Nova 2 Plus, care a trebui să fie livrată cu un display de 5,5”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult