Huawei Nova 2 şi Nova 2 Plus anunţate oficial. Vin cu hardware mid-range premium şi carcase colorate

26.05.2017
Huawei Nova 2 şi Nova 2 Plus anunţate oficial. Vin cu hardware mid-range premium şi carcase colorate

Huawei a dezvăluit în mod oficial smartphone-urile Nova 2, care vor ocupa segmentul mid-range premium în portofoliul său. Acesta vor fi poziţionate undeva între P10 Lite şi P10, fiind echipate cu hardware mid-range din gama superioară, materiale de calitate şi funcţii multimedia avansate. Spre diferenţă de modelele de anul trecut, Nova 2 vine cu un design unificat, Nova 1 şi Nova 1 Plus fiind bazate pe designurile seriilor Nexus 6P, respectiv Mate 8.

Noul Nova 2 de la Huawei beneficiază de un display LTPS de 5” cu rezoluţie Full HD, care este acoperit de sticlă curbată (probabil că nu este vorba despre o soluţie Corning, având în vedere că nu a fost menţionat numele Gorilla Glass). Acesta este integrat într-o carcasă unibody din aluminiu, care beneficiază de antene discrete, asemeni celor de pe P10 şi iPhone 7, singurele elemente de pe spatele dispozitivului fiind cele două obiective pentru sistemul dual-camera şi senzorul de amprentă. Singurele diferenţe notabile între cele două modele sunt diagonala display-ului, Nova 2 Plus fiind echipat cu un display de 5,5”, şi capacitatea acumulatorului. Nova 2 vine cu un acumulator de 2.950 mAh, în timp ce Nova 2 Plus beneficiază de o baterie mai mare, de 3.340 mAh.

La interior, în funcţie de piaţa pe care vor fi comercializate cele două modele Nova 2, pot fi găsite fie chipset-uri Snapdragon 625 de la Qualcomm, fie chipset-ul proprietar Kirin 658. Vor exista variante cu 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare, sau 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare, însă toate modelele vor beneficia de camere foto cu doi senzori pe spate (12 + 8 megapixeli, obiectiv f/1.8) şi o cameră cu senzor de 20 megapixeli pe partea din faţă. De asemenea, toate dispozitivele Nova 2 beneficiază de un amplificator digital AK4376A Hi-Fi.

Cele două modele Nova 2 vor fi disponibile începând cu data de 16 iunie în China, urmând a fi livrate în culorile albastru, verde, auriu, negru şi roz. Preţul modelului Nova 2 porneşte de la 2.499 yuan (echivalent cu 365 dolari), în timp ce modelul Nova 2 Plus va porni de la 2.899 yuan (aproimativ 423 dolari).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult